Koja će vas namirnica učiniti sretnijima – čokolada ili jabuka? Ukoliko odovorite sa čokolada, vaš odgovor je točan, ali (naravno, uvijek postoji ali) samo ukoliko istinski uživate u njoj. Ako vas nakon zadnjeg zalogaja počne moriti grižnja savjest zbog kalorija i masnoća, time ćete poništiti sve povoljne učinke koje čokolada ima na vaše raspoloženje.
No, ima lijeka i za to – uvijek kupujte čokoladu koja ima najmanje 70 posto kakaa, jer ima intenzivan okus pa će vam i kockica biti dovoljna da zadovoljite želju za slatkim.
Kakaovac je glavni sastojak svake dobre čokolade, a bogat je flavonoidima i antioksidansima koji poboljšavaju zdravlje krvnih žila i smanjuju razinu lošeg kolesterola u krvi.
Tamnu čokoladu sa 70 posto i više kakaa konzumirajte svaki put kada osjetite potrebu za ovim "slatkim grijehom", a također je upotrebljavajte i pri pripremi kolača i drugih slastica.