Objavljeno: ponedjeljak, 04.12.2006.

GLUPI DROTOVI.....

Policijska represija u Maksimiru
04.12.2006. 11:22
Ne zna se da li policiju više nervira kada Boysi šute ili im adrenalin raste zbog njihove glasnosti. BBB i policija već dugo ratuju, samo je nakon utakmice s NK Zagrebom taj rat prenesen i izvan stadiona. U Zvonimirovoj ulici napadnuta je i razbijena policijska kampanjola, a policajci su pucali u zrak... Otkako je policija zabranila mirni prosvjed protiv aktualne uprave, BBB-ovci su na sjevernoj tribini disciplinirano šutjeli, tek bi povremeno zapljeskali Eduardu da Silvi ili majstorskim potezima Luke Modrića. I na utakmici sa Zagrebom govorio je samo transparent “Šutnjom protiv represije”.

Međutim, u drugom poluvremenu počelo je uobičajeno navijanje, bez uvreda, samo jednom su navijači viknuli “Mamiću, odlazi”, pozdravili su Blaževića s “Ćiro, Srbine”, drugih verbalnih uvreda nije bilo. Istina, bacili su u teren desetak baklji, istaknuvši na taj način protest protiv sve brutalnije policijske represije. Pred kraj utakmice na tribini je zapaljena stolica, policija je iskoristila “šansu” i počela je jurnjava na tribini. Ne znamo je li policijsko vodstvo na akciju “inspiriralo” skandiranje “Mamiću, cigane” ili “HDZ pederi, Hrvatsku ste sjebali!” Ali, ministru policije nije bilo ugodno kada je nekoliko tisuća navijača viknulo: “Četnici, četnici!”

Videonadzor smeta navijačima

Policajci, o čijoj se brutalnosti ovih dana raspravljalo baš u Jutarnjem listu, već su dulje vrijeme “nabrušeni” na BBB-ovce, vjerojatno najviše zbog vrijeđanja HDZ-a. Možda im smeta što povremeno “časte” i načelnika PU zagrebačke Dubravka Novaka, možda sve teže podnose i jedan drski slogan. Naime, BBB je nekad pjevao: “Tuče nas policija k’o šugave pse”, a danas to zvuči drukčije: ”Tučemo policiju...”

Razbijena kampanjola, policijske rotirke i opkoljeni stadion djelovali su sablasno u subotu navečer, sve nas je to podsjetilo na doba kad su navijačima otimali šalove i dresove s Dinamovim znakovljem. Tada su specijalci “peglali” navijače zbog transparenta “Dinamo svetinja” ili nevine pjesmice o Franji Tuđmanu: “Ima jedan čovjek čudan...” Tada je na Maksimiru uveden videonadzor, koji je i danas trn u peti Dinamovim navijačima.

Policija pretjeruje u revnosti

Policija pretjeruje u revnosti jer na maksimirskim tribinama odavno nema rasističkih ispada, tek povremeno osvane neki transparent, kojim se navijači obračunavaju s klupskim vodstvom. Nema političkih parola, osim one o HDZ-u, no nadam se da je demokracija u nas otišla toliko daleko da nema verbalnog delikta. Ili je to samo privid jer sve više sam uvjeren da su vlasti dale mig specijalcima da Bad Blue Boyse dovedu u red. Kao što je to vlast učinila i prije osam godina, ali nije uspjela, tako će i ova represija prema navijačima završiti fijaskom!


EVO JEDNA PJESMICA ZA SVE DROTOVE:

HRPA GOVANA
NEŠKOLOVANA
PUNA KOMPLEKSA
SMEĆA DROTOVSKA
SRAMOTA HRVATSKA

KAJ NIJE KUL....


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

#pageHeader {height:401px;background: url('http://img370.imageshack.us/img370/5193/dinamorl5.png') no-repeat top;}