08
ponedjeljak
svibanj
2023
Slasni slani muffini...
Nisam baš oduševljena tikvicama, ali znam ih nekada staviti u popečke... Naravno, u popečke ide sve po želji, pa sam isprobala razne načine, ali nekako mi je s tikvicama najbolje...
Muffine obožavam, do sad sam uvijek kupovala u pekari gotove s čokoladom, ali nikad se nisam usudila raditi domaće... em nisam imala kalup em nisam znala kako mada ima milijun recepata, ali eto..
Jednom prilikom naletjela sam na recept za slane muffine sa salamom i sirom, ali ja sam htjela malo drugačije da ne bude uvijek klasično šunka-sir, salama-sir...
Zaputila sam se prema obližnjem Kauflandu i našla odgovarajući kalup za muffine... Vratila sam se doma, raspremila stvari i bacila se na prvu pripremu domaćih muffina...
Od sastojaka mi je bilo potrebno:
- 1 srednje velika tikvica
- 30 g krušnih mrvica
- 30 g naribanog parmezana
- 30 g naribanog cheddara
- 1 jaje
- sol, papar (stavite začine po želji)
Priprema:
Pećnica se zagrije na 200 stupnjeva, a kalup se premaže maslacem... Tikvica se nariba, posoli i pusti da stoji neko vrijeme, pa se onda iz nje iscijedi višak tekućine...
Prebaci se u drugu posudu i tikvica se pomiješa s krušnim mrvicama, sirom, doda se jaje, sol i papar...
Žlicom ili nekom manjom šefljicom se smjesa prebaci u kalupe da budu podjednaki.. a opet ne previše jer će se za vrijeme pečenja dizati, pa da ne pada van iz kalupa...
Peče se 15 do 20 minuta, kad poprime zlatnu boju znači da su gotovi...
Preporučam da ih poslužite odmah jer su najbolji svježe pečeni, ali odlični su i hladni...
Ove ukusne zalogaje možete pripremiti za doručak, međuobrok, večeru, za izlete...
Dobar tek
komentiraj (5) * ispiši * #