http://img474.imageshack.us/my.php?image=hellsingwp12au3.jpg SAMURAJI - zivot je dosada - Blog.hr
< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

Nesto o svijetu animea i mojim poremecenim mislima, o mom suludom zivotu. Mozda napisem nesto i o muzici ali vidit cemo.


Teme su:

A tija san napisat o budistima pa o geišama ... i tako pisat o japanskin ratnicima i ostalim zanimljivostima ali puno ljidi mi je reklo da nepisen o tome pa san odlucija i da neću

E sta se slika tice vratit cu ih nego mi se nesto pobrkalo pa san ih mora izbrisat



Free Hit Counters

Free Counter


Myspace Cursors @ JellyMuffin.com

Linkovi

anin blog


you tube
dark pirates
naruto arena

Slike

Muzika

srijeda, 27.02.2008.

SAMURAJI

Odlucio sam se o njima pisati zato sto su oni japanski borci , a sa ninjama sam poceo a pslje nih dolazi kao sto vidite samuraji a poslje njih budisti borci.

SAMURAJI

Samuraji su bili japanski elitni vojnici.Centar njihovog života bila je nihova ćast, oni su za razliku od ninji billi vrlo ćasni i nikad nisu napadali sa leđa,nespremnog protivnika...Oni bi ako je njihova čast bila povrjeđena počinili harakiri (samoubojstvo).Život im je bio posvećen obrani svog gospodara (feudalca,plemića,cara...)Samuraji su imali dozvolu ubiti nekoga ako im se drsko obrati ili ih napadne , iako su to rijetko koristili jer je vecina samuraja bilo budisti te prihvaćali zen.Samuraj koji je izgubio gospodara ili ga nikad ni je imao zvao se ronin.Mnogi su ronini postali senseji ili komusoi (banditi).Samuraji su jedini imali prezime (oni,car,carova rodbina...)Oni su bili jako cjenjeni u japanu.






SAMURAJSKA ORUŽJA

Yari - Japansko koplje
Tanto - Kratki bodež
Katana - Dugi samurajski mač
Wakizashi - Kraći samurajski mač
Naginata - Mješavina koplja i mača
Tessen - Lepeza
Yumi - Luk
Teppo - japanska mušketa
Tachi - Mač za konjanike



POJAVA SAMURAJA

Samraji su nastali nakon raspada careve vojske.Vlast su preuzeli klanovi , a nihovi vojnici bili su pismeni i obuceni ljudi.Vlast su drzali veci klanovi i ubirali poreze.Manji klanovi su se udružili da se obrane i ubrzo nakon toga nastao je njihov karakterističan samurajski oklop i bušido(put samuraja).Samuraji su se prvobitno nazivali saburai poslje preimenovani u samuraji.



SAMURAI U FILMOVIMA

Samuraji su inspirirali mnoge redatelje pa su tako nastali filmovi ˝last samurai˝ , ˝seven samurai˝ ... I ako je ovaj zadnji malo stariji isto bi ga volio pogledati.Pa su ćak i za legendarni serial star wars nadahnuce bili samurai.I jos nesto iako zene nisu mogle biti samurai odlucijo sam staviti tu zadnju sliku zato sto mi se bas svidila i bila bi steta da je nisam stavio.




| komentari (26) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.