Linkovi
Jednog dana će čovjek gledati jednako na ubojstva životinje i čovjeka.
Mnogi slavni ljudi bili su vegetarijanci te na taj način se borili i promovirali prava životinja.
M.L.King
Dostojevski
L.N.Tolstoj
L.Da Vinci
F. Kafka
www.animalliberation.hr

Imajte na umu, da za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!



OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA [ANIMAL LIBERATION] je neprofitna, nevladina, volonterska, aktivistička udruga građana čija je svrha promoviranje i borba za prava životinja i njihovu zaštitu. Udruga se bori protiv eksploatacije, ubijanja i mučenja svih životinja.

Cilj djelovanja udruge Oslobođenje životinja je zakonom zagarantirati životinjama pravo na život, potpunu slobodu, zaštitu od iskorištavanja, mučenja i ubijanja od strane ljudi.

Udruga se bori za ukinuće i zabranu:
- ubijanja životinja,
- uzgoja životinja za prehranu,
- lova i ribolova,
- uzgoja životinja za potrebe svih vrsta industrije,
- pokusa na životinjama,
- iskorištavanja životinja za potrebe zabave,
- zloupotrebljavanja životinja od strane ljudi.

Oslobođenje životinja

subota, 12.08.2006.

Vijesti udruge Oslobođenje životinja-Animal liberation

RADNICI PRONAŠLI IZGLADNJELOG PSA ZATOČENOG U KAVEZU


Dvoje odraslih pasa i njihovo dvoje štenaca, ostavljenih bez hrane i vode u kukuruzištu pokraj autoceste Zagreb-Karlovac, zatekli su radnici na gradnji plinovoda koji su slučaj odmah prijavili udrugama za zaštitu životinja. Jedan od odraslih pasa pronađen je u zatvorenom kavezu bez hrane i vode, a glava mu je bila zaglavljena između rešetaka. Pas je oslobođen nakon što su radnici jedva uspjeli razmaknuti željezne šipke. Majka dvoje štenaca bila je zavezana na kratak lanac oko 500 metara dalje. Radnici su odmah psima dali hrane i vode, no upozoravaju da im te zalihe neće još dugo potrajati. Radnici su izjavili da u tri dana koliko su bili tamo, niti jednom nisu vidjeli da im je netko donio hrane i vode. Ogorčen okrutnošću, jedan od njih obećao je da će sve potvrditi na sudu ako se neodgovorni vlasnik pasa uopće pronađe. U Savezu udruga za zaštitu životinja grada Zagreba tvrde da je pse najvjerojatnije tamo ostavio vlasnik polja kukuruza, zbog čega, tvrde, policija i veterinarska inspekcija ne bi trebali imati problema oko pronalaženja zlostavljača. Stoga očekujemo njihovu promptnu akciju i kažnjavanje počinitelja. Naravno, u ovakvom slučaju pse bi trebalo oduzeti vlasniku i udomiti ih, a u Savezu udruga za zaštitu životinja nadaju se da će u tome pomoći i udruge za zaštitu životinja iz Karlovca, jer se psi nalaze na pola puta. Kao udruga za prava i zaštitu životinja ponovo apeliramo na građane da se ponašaju krajnje odgovorno i savjesno u svom postupanju prema životinjama, uvažavajući činjenicu da životinje ne postoje kako bi služile ljudima niti je zdravo razumski da budu mučena i zlostavljana, već ona zajedno s ljudima nastanjuju naš planet i njihova zaštita dobrobiti i prava u tom pogledu trebaju biti jednako priznata i poštivana.




AMERIČKI VIVISEKTOR ODUSTAO OD POKUSA NA ŽIVOTINJAMA


U službenom priopćenju medijima, američka farmaceutska kompanija UCLA je potvrdila da je vivisektor Dario Ringach odustao od pokusa na ne-ljudskim primatima. Ringach je priznao da je proteklih godina šivao metalne konopce u oči životinja, paralizirao ih a zatim ubijao u svrhu istraživanja reakcija i pokreta očiju kod ljudi. Ringach je, nadaju se aktivisti, jedan od mnogih istraživača koji će u skorije vrijeme odustati od životinjskih eksperimenta. Postoje razna nagađanja zašto je Ringach upravo sada nakon niza godina obustavio sve pokuse na ne-ljudskim primatima. U priopćenju Animal Liberation Press Officea, stoji da je možda napokon do njega dopro vrisak bespomoćnih životinja koje su bile iskorištavane i mučene u pokusima. Ili shvatio da ono što čini neće pomoći Amerikancima ili je jednostavno želio izbjeći daljnje sukobe i proteste aktivista za prava životinja. U 21.stoljeću zaista nema nikakve potrebe da se i dalje vrše pokusima na životinjama. Dok 20.000 djece umire tjedno zbog nedostatka pitke vode, a većina američke populacije umire od bolesti koje su posljedica konzumacije mesa i mogu se liječiti prelaskom na bezmesnu prehranu, vivisektori troše milijune dolara na okrutna i neefikasna istraživanja, samo da bi došli do jednih te istih garancija o sigurnosti i kakvoći proizvoda. Farmaceutska industrija jednog će dana shvatiti da više novaca može zaraditi korištenjem modernih metoda istraživanja, koje će sniziti i cijenu lijekova, a farmaceutskim kompanijama donijeti još veći profit jer u takvim okolnostima i u svijetu gdje je novac glavni pokretač i gotovo jedino mjerilo vrijednosti, oni mogu samo dvostruko profitirati.




BIZARNE VIJESTI

Na veliku nesreću životinja, ljudskoj gluposti i bizarnostima očito nikada kraja. Mediji su ovih dana prenijeli vijest kako je pseće meso sve popularnije kod žena u Sjevernoj Koreji jer se vjeruje da je taj tradicionalni korejanski "specijalitet" dobar za kožu i ten. Pseće meso oduvijek se smatralo ne samo delikatesom nego i vrlo zdravom hranom u obje Koreje, koje se osobito često priprema za ljetnih žega. Vjeruje se da je u Sjevernoj Koreji izmišljeno više recepata za pripremu psećeg mesa no u Južnoj. Gurmani iz Južne Koreje koji su kušali tu deliciju u Sjevernoj Koreji tvrde da je pseće mese tamo bolje i ukusnije pripremljeno. Pseće meso u Sjevernoj se Koreji zove "dangogi" što u prijevodu znači "slatko meso". "Gosti se uvjere u učinkovitost i ljekovitost slatkog mesa kad vide ten naših zaposlenika i kuhara", citira list The Chosen Sinbo vlasnika restorana u Pjongjangu u kojem se serviraju tradicionalna jela od psećeg mesa. Anketa provedena ovog tjedna pokazala je da više od 35 posto vlasnika pasa u Južnoj Koreji jede i pseću juhu. Također, stravičan i bizaran događaj, zbio se u Kambodži gdje policija trenutno traga za muškarcem koji je ubio bratića jer mu nije dopustio da, nakon što je dobio plaću, ispeče psa na roštilju i pozove svoje prijatelje. Vidno alkoholizirani 51-godišnji Nun Chouen došao je doma s namjerom da zakolje obiteljskog ljubimca, kada mu se pokušao usprotiviti njegov 44-godišnji bratić, na što je Chouen uzeo mačetu i doslovce mu odrubio glavu pobjegavši s mjesta zločina. Bude li uhićen i optužen, Chouenu prijeti kazna zatvora od 20 godina. (H, al)




LOŠINJ PRVI REZERVAT ZA DUPINE NA MEDITERANU


Dupini koji obitavaju na području lošinjsko-creskog arhipelaga dobili su za svoj Dan dupina najbolji mogući poklon. Naime, područje lošinjsko-creskog arhipelaga, poznato kao područje hranjenja dobrog dupina, jedine vrste kitova koja nastanjuje hrvatske teritorijalne vode, postalo je Lošinjski rezervat za dupine. Riječ je o prvom rezervatu za dupine u Mediteranu i najvećem zaštićenom području mora u Jadranu. Inicijativu o proglašenju rezervata pokrenuo je Institut Plavi svijet, a prijedlog je uz pomoć lokalne zajednice i Državnog zavoda za zaštitu prirode podržalo Ministarstvo kulture. "Osnovni je cilj rezervata zaštita kritično ugrožene populacije dobrih dupina te zaštita cjelokupnog morskog okoliša, uz razvoj korištenja prirodnih resursa na održivi način kroz integrirano upravljanje priobalnim područjem", istaknuo je predsjednik Plavog svijeta, Draško Holcer. Lošinjski dupini žive u jednoj od najzaštićenijih oaza čistog mora na Mediteranu te pružaju posebnu sliku o ovom području i pokazatelji su izvrsnosti okoliša. Uz to, proglašenje rezervata pomaže Hrvatskoj pri ispunjavanju obaveza prema međunarodnim sporazumima o zaštiti okoliša te time i približavanju Europskoj Uniji. Osim za dupina, zaštita tog područja važna je i zbog morskih kornjača i drugih morskih organizama te za rijetke ptice koje su gnijezde na ovom području. Također, ondje su i mnoga vrijedna podmorska arheološka nalazišta Prema procjenama stručnjaka, populacija dupina koja obitava na lošinjskom području trenutačno ima oko 100 jedinki. Njihov se broj u posljednjih deset do petnaest godina smanjio za oko 40 posto, što je i bio jedan od ključnih razloga i argumenata za osnivanje posebnog zoološkog rezervata. (JL)


- 20:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj blog posvečen je pravima životinja te promoviranju vegetarijanizma kao etički, ekološki i zdravstvenog stila života. Vrijeme je da čovjek shvati da i životinje imaju pravo na život.

Udruga Oslobođenje životinja-Animal liberation
www.animalliberation.hr


PROTIV VIVISEKCIJE
Što Vi možete učiniti?


Ne kupujte proizvode testirane na životinjama.

Ne sudjelujte u eksperimentima koji se provode u obrazovnim ustanovama.

Skupljajte i širite informacije.

Pomognite onima koji se bore protiv vivisekcije ili još bolje, postanite aktivist.

Budite svjesni da se sva testiranja koja se provode, plaćaju novcem poreznih obveznika.