Linkovi
Jednog dana će čovjek gledati jednako na ubojstva životinje i čovjeka.
Mnogi slavni ljudi bili su vegetarijanci te na taj način se borili i promovirali prava životinja.
M.L.King
Dostojevski
L.N.Tolstoj
L.Da Vinci
F. Kafka
www.animalliberation.hr

Imajte na umu, da za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!



OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA [ANIMAL LIBERATION] je neprofitna, nevladina, volonterska, aktivistička udruga građana čija je svrha promoviranje i borba za prava životinja i njihovu zaštitu. Udruga se bori protiv eksploatacije, ubijanja i mučenja svih životinja.

Cilj djelovanja udruge Oslobođenje životinja je zakonom zagarantirati životinjama pravo na život, potpunu slobodu, zaštitu od iskorištavanja, mučenja i ubijanja od strane ljudi.

Udruga se bori za ukinuće i zabranu:
- ubijanja životinja,
- uzgoja životinja za prehranu,
- lova i ribolova,
- uzgoja životinja za potrebe svih vrsta industrije,
- pokusa na životinjama,
- iskorištavanja životinja za potrebe zabave,
- zloupotrebljavanja životinja od strane ljudi.

Oslobođenje životinja

nedjelja, 29.01.2006.

Lov je ubijanje

Na jučerašnjem lovačkom skupu u Worcestershireu u Britaniji izbio je incident u kojem je ozljeđen jedan aktivist. Nekoliko je podupiratelja lova napalo aktiviste koji su nenasilnom direktnom akcijom pokušali spriječiti lovce koji i dalje, usprkos zabrani lova na lisice nastavljaju loviti ilegalno. Uz pomoć instrumenata i sprejanjem linija koje su označavale područja gdje se lisice nalaze, saboteri su ometali lovce. Neposredno nakon početka, nekolicina se lovaca ujedinila u napadu na sabotera koji se uputio prema svom vozilu. Najprije su ga udarili štapom po licu, a potom vukli po zemlji. Ubrzo je pozvana policija, a ozljeđeni se aktivist završio je u bolnici. Glasnogovornik lovačkog udruženja, Dawn Preston ustanovio je da ovo nije prvi susret lovaca i sabotera. Skupina oko 25 sabotera koji su se jučer okupili, redovito se nalaze već proteklih nekoliko tjedana te ometaju i upadaju u (ilegalna) lovišta. Ionako uznemireni zbog zakona koji im zabranjuje lov i iz straha da ne bi bili otkriveni, iznerviranim je lovcima jedino palo na pamet da se "obrane", objasnio je. Međutim, upravo ovaj njihov čudan način poimanja "obrane" još više opravdava donesenu zabranu lova. Ogorčeni aktivisti poručuju lovcima da mogu biti sigurni kako će saboteri i dalje nastaviti u spašavanju životinja. Novi zakon o lovu definitivno je zadao konačan udarac organiziranom lovu što bi ovi "neandertalci" napokon trebali shvatiti radi zaštite svačije dobrobiti. Britanski se saboteri već 40 godina koriste nenasilnim direktnim akcijama i taktikama protiv lova na životinje. Svi oni koji se i dalje bave ilegalnim lovom, bit će ometani od strane sabotera, obećali su aktivisti.


- 16:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj blog posvečen je pravima životinja te promoviranju vegetarijanizma kao etički, ekološki i zdravstvenog stila života. Vrijeme je da čovjek shvati da i životinje imaju pravo na život.

Udruga Oslobođenje životinja-Animal liberation
www.animalliberation.hr


PROTIV VIVISEKCIJE
Što Vi možete učiniti?


Ne kupujte proizvode testirane na životinjama.

Ne sudjelujte u eksperimentima koji se provode u obrazovnim ustanovama.

Skupljajte i širite informacije.

Pomognite onima koji se bore protiv vivisekcije ili još bolje, postanite aktivist.

Budite svjesni da se sva testiranja koja se provode, plaćaju novcem poreznih obveznika.