Linkovi
Jednog dana će čovjek gledati jednako na ubojstva životinje i čovjeka.
Mnogi slavni ljudi bili su vegetarijanci te na taj način se borili i promovirali prava životinja.
M.L.King
Dostojevski
L.N.Tolstoj
L.Da Vinci
F. Kafka
www.animalliberation.hr

Imajte na umu, da za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!



OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA [ANIMAL LIBERATION] je neprofitna, nevladina, volonterska, aktivistička udruga građana čija je svrha promoviranje i borba za prava životinja i njihovu zaštitu. Udruga se bori protiv eksploatacije, ubijanja i mučenja svih životinja.

Cilj djelovanja udruge Oslobođenje životinja je zakonom zagarantirati životinjama pravo na život, potpunu slobodu, zaštitu od iskorištavanja, mučenja i ubijanja od strane ljudi.

Udruga se bori za ukinuće i zabranu:
- ubijanja životinja,
- uzgoja životinja za prehranu,
- lova i ribolova,
- uzgoja životinja za potrebe svih vrsta industrije,
- pokusa na životinjama,
- iskorištavanja životinja za potrebe zabave,
- zloupotrebljavanja životinja od strane ljudi.

Oslobođenje životinja

četvrtak, 26.01.2006.

Mišljenje udruge o kazni Ostoji Babiću(monstrumu s Peščenice)

Uzevši u obzir izjave Ostoje Babića u suđenju za ubojstva psa na Općinskom sudu u Vrbovcu, očito je da je postupio s namjerom da ubije svog psa i to na nezamislivo monstruozan i okrutan način. Nikakva ga olakotna okolnost ne može osloboditi istine da se iživljavao nad životinjom bez ikakvog opravdanog razloga i zato zaslužuje najveću moguću kaznu. Međutim, zbog manjkavosti postojećeg Zakona o dobrobiti životinja koji nema kaznene odredbe za ovako teške zločine, Ostoja Babić mogao bi proći s manjom kaznom u odnosu na težinu počinjena djela. Iako je ovo suđenje značajno u pogledu kažnjavanja zlostavljača životinja jer je prvo takvo suđenje u Hrvatskoj, a kazna koja bi mogla biti izrečena jedna je od najstrožih u povijesti hrvatskog pravosuđa, naše društvo očekuje mnogo veći napor u pogledu zaštite životinja. Prije svega, novi zakon koji će donijeti veće novčane kazne i kazne zatvora za zlostavljače životinja. Ono što je u nekim zemljama norma (za ovakve zločine kazne su po nekoliko godina kazne zatvora) u Hrvatskoj prije svega predstavlja jedan u nizu civilizacijskih iskoraka. Presuda u ovom slučaju veoma je važna i zasigurno će biti poruka onima koji su skloni nasilju nad životinjama, da se takvo ponašanje neće tolerirati. Međutim, to i dalje neće biti dovoljno, sve dok ne bude donesen novi Zakon o dobrobiti životinja, a njegovo provođenje u stvarnosti doista postane mjerilo valjanosti našeg društva.





DVA MJESECA ZATVORA ZA OKRUTNO UBOJSTVO PSA?
25.01.2006.

U srijedu je održano posljednje ročište na suđenju Ostoji Babiću, koji je prije godinu dana ubio svog psa premlativši ga šipkom, sjekirom i vilama. Dražavno odvjetništvo zatražilo je od Općinskog suda u Vrbovcu da Babiću odredi dvomjesečnu zatvorsku kaznu. U petak će se na donijeti prva presuda za teško zlostavljanje životinja na području Zagreba, koja bi mogla biti i najstroža kao takva u povijesti hrvatskog pravosuđa. Babić je pred sudom priznao da je umlatio svog psa do smrti jer nije lajao na prolaznike nego im se veselio i mahao repom te je cijelo vrijeme u sudnici ponavljao kako niti ne bi bio tu da je "pas išta vrijedio". Na suđenju Babiću saslušana su četvorica svjedoka, među kojima su bila i dva policajca koji su došli na mjesto zločina i hicem iz pištolja skratili muke nesretnoj kujici. Babić se najviše branio izjavama kako nije tukao psa sat vremena, nego "samo 15 minuta", što sutkinja nije uzela kao bitnu stvar u cijelom slučaju. U jednom trenutku, Babić je izjavio kako je on ustvari veliki ljubitelj životinja, a na kraju suđenja rekao je kako ima bolesnu nogu te da mu se ne da više dolaziti na sud jer se osjeća kao "neko prebijeno pseto".





- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj blog posvečen je pravima životinja te promoviranju vegetarijanizma kao etički, ekološki i zdravstvenog stila života. Vrijeme je da čovjek shvati da i životinje imaju pravo na život.

Udruga Oslobođenje životinja-Animal liberation
www.animalliberation.hr


PROTIV VIVISEKCIJE
Što Vi možete učiniti?


Ne kupujte proizvode testirane na životinjama.

Ne sudjelujte u eksperimentima koji se provode u obrazovnim ustanovama.

Skupljajte i širite informacije.

Pomognite onima koji se bore protiv vivisekcije ili još bolje, postanite aktivist.

Budite svjesni da se sva testiranja koja se provode, plaćaju novcem poreznih obveznika.