Linkovi
Jednog dana će čovjek gledati jednako na ubojstva životinje i čovjeka.
Mnogi slavni ljudi bili su vegetarijanci te na taj način se borili i promovirali prava životinja.
M.L.King
Dostojevski
L.N.Tolstoj
L.Da Vinci
F. Kafka
www.animalliberation.hr

Imajte na umu, da za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!



OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA [ANIMAL LIBERATION] je neprofitna, nevladina, volonterska, aktivistička udruga građana čija je svrha promoviranje i borba za prava životinja i njihovu zaštitu. Udruga se bori protiv eksploatacije, ubijanja i mučenja svih životinja.

Cilj djelovanja udruge Oslobođenje životinja je zakonom zagarantirati životinjama pravo na život, potpunu slobodu, zaštitu od iskorištavanja, mučenja i ubijanja od strane ljudi.

Udruga se bori za ukinuće i zabranu:
- ubijanja životinja,
- uzgoja životinja za prehranu,
- lova i ribolova,
- uzgoja životinja za potrebe svih vrsta industrije,
- pokusa na životinjama,
- iskorištavanja životinja za potrebe zabave,
- zloupotrebljavanja životinja od strane ljudi.

Oslobođenje životinja

petak, 20.01.2006.

Monsrtumu se sudi

O. BABIĆ UMLATIO PSA JER NIJE LAJAO NA PROLAZNIKE
20.01.2006.

Ostoja Babić (66), u javnosti poznat kao monstrum s Pešćenice, jučer je u svom iskazu na Općinskom sudu u Vrbovcu potvrdio kako je prije nešto više od godinu dana, monstruozno ubio svoju 1,5 godišnju mješanku, mlateći ju šipkom barem 15 minuta dok je pas bespomoćno cvilio u boli. "Nemam pušku pa sam uzeo prvo što sam imao pri ruci i umlatio je. Nije mi bila od koristi jer nije lajala na prolaznike, nego im se veselila i mahala repom.", izjavio je i time potvrdio sve navode optužbe. "Udarao sam je svagdje po tijelu, a u jednom trenutku osjetio sam kako joj je pukla lubanja. Još je bila živa pa sam je nastavio tući", ispričao je Babić. Na pitanje sutkinje je li svjestan da je životinju jako boljelo te da je užasno patila, Babić je spremno rekao kako je itekako znao da je kujica osjećala bol. "Kako ne bih znao da ju je boljelo, pa i mene boli kada se udarim", začuđeno je odgovorio. Stravično ubojstvo dogodilo se u prosincu 2004. na zagrebačkoj Pešćenici. Policija je utvrdila da je optuženi Ostoja Babić naizmjenično željeznom šipkom dužine oko pola metra, vilama i sjekirom oko sat vremena mlatio i probadao svojega psa po glavi i tijelu. Budući da se svjedoci ovog okrutnog ubojstva, nisu jučer pojavili na Općinskom sudu u Vrbovcu, sutkinja je odgodila ročište za srijedu u 10 sati kada će sve koji se ne odazovu privesti policija. Udruga Oslobođenje životinja reagirala je na ovaj događaj, pridruživši se mirnom prosvjedu građana i udruga, simbolično zapalivši svijeću za ubijenog psa i za sve životinje koje su žrtve ljudskog nasilja. Pored toga, pokrenuli smo i peticiju kojom smo tražili od zakonodavnih vlasti strože i rigoroznije kazne za mučitelje životinja te zahtjev za provedbu Zakona o dobrobiti životinja koji sankcionira sve mučitelje životinja bez obzira o kome je riječ. Vrijeme je da počinitelji odgovaraju za svoje postupke te je suđenje Ostoji Babiću, prilika da pravosudna tijela osude ovaj monstruozan zločin i na taj način, pošalju poruku javnosti i onima koji su skloni nasilju nad životinjama, da se takvo ponašanje ubuduće više neće tolerirati.

- 18:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj blog posvečen je pravima životinja te promoviranju vegetarijanizma kao etički, ekološki i zdravstvenog stila života. Vrijeme je da čovjek shvati da i životinje imaju pravo na život.

Udruga Oslobođenje životinja-Animal liberation
www.animalliberation.hr


PROTIV VIVISEKCIJE
Što Vi možete učiniti?


Ne kupujte proizvode testirane na životinjama.

Ne sudjelujte u eksperimentima koji se provode u obrazovnim ustanovama.

Skupljajte i širite informacije.

Pomognite onima koji se bore protiv vivisekcije ili još bolje, postanite aktivist.

Budite svjesni da se sva testiranja koja se provode, plaćaju novcem poreznih obveznika.