Linkovi
Jednog dana će čovjek gledati jednako na ubojstva životinje i čovjeka.
Mnogi slavni ljudi bili su vegetarijanci te na taj način se borili i promovirali prava životinja.
M.L.King
Dostojevski
L.N.Tolstoj
L.Da Vinci
F. Kafka
www.animalliberation.hr

Imajte na umu, da za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!



OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA [ANIMAL LIBERATION] je neprofitna, nevladina, volonterska, aktivistička udruga građana čija je svrha promoviranje i borba za prava životinja i njihovu zaštitu. Udruga se bori protiv eksploatacije, ubijanja i mučenja svih životinja.

Cilj djelovanja udruge Oslobođenje životinja je zakonom zagarantirati životinjama pravo na život, potpunu slobodu, zaštitu od iskorištavanja, mučenja i ubijanja od strane ljudi.

Udruga se bori za ukinuće i zabranu:
- ubijanja životinja,
- uzgoja životinja za prehranu,
- lova i ribolova,
- uzgoja životinja za potrebe svih vrsta industrije,
- pokusa na životinjama,
- iskorištavanja životinja za potrebe zabave,
- zloupotrebljavanja životinja od strane ljudi.

Oslobođenje životinja

nedjelja, 15.01.2006.

Lov i krivolov

BARANJSKI KRIVOLOVCI KALAŠNJIKOVOM UBILI JELENA I KOŠUTU


Udruga Oslobođenje životinja žestoko osuđuje divljačko ubojstvo mladog jelena i košute koja je nosila mlado u lovištu Podravlje. Dvojica krivolovca koji su uhvaćeni na mjestu zločina, privedeni su od strane policije te im prijeti kazna do 50.000 kuna. S obzirom da su kod njih pronađeni kalašnjikov i drugo nedozvoljeno oružje za lov kojima su ubili životinje, čija je vrijednost iznimno visoka, kazna bi trebala biti mnogo veća.

Udruga zahtjeva da počinitelji zločina kazneno odgovaraju.

Ovaj slučaj svjedoči o nekontroliranom stanju u hrvatskim lovištima. Krivolov je učestala pojava, a od nje ne prežu mnogi, posebno inozemni lovci u čijim su zemljama kazne za krivolov drakonske. U Hrvatskoj, usprkos zakonima i pravilnicima koji propisuju samo novčane kazne, krivolovci bivaju rijetko uhvaćeni.

Dosadašnja nastojanja da se spriječi lovni kriminal, nisu urodila plodom. Možda upravo zbog činjenice da je lovstvo zaštićena gospodarska grana, koju u našoj zemlji štite lovački lobiji u korist određenih pojedinaca koji zarađuju uzgojem i odstrelom divljih životinja. Čak i sami članovi lovačkih društava, priznaju da su lovačka društva i lovišta izložena samovolji i interesima onih koji njima upravljaju, a najčešće je riječ o lokalnim moćnicima. Ondje nisu rijetki slučajevi poput ovih, kada se potpuno nezakonito vrši odstrel divljači, a često se zna tko je za to odgovoran.

Udruga Oslobođenje životinja tražila je potpuno ukinuće lova u Hrvatskoj i prenamjenu postojećih lovačkih društava i lovišta u parkove prirode i nacionalne parkove, kako bi se na adekvatan način osigurala zaštita divljih životinja.

Krivolov i krijumčarenje itekako su unosan posao. S obzirom da je Hrvatska poznata po svojim prirodnim bogatstvima, posebno kada je riječ o ugroženim vrstama, one su upravo idealna meta za krivolovce i krijumčare koji djeluju u interesu istočnoeuropskog i talijanskog tržišta. Vrijednost posebno zaštićenih i divljih životinjskih vrsta je velika, a šteta zbog odstrela za njihovo stanište je neprocjenjiva.

Događaj koji se zbio u Židopustari, nažalost samo je jedan u nizu. Nedopustivo je da prođe nekažnjeno kao i mnogi slični slučajevi. Međutim, sve dok prevladavaju interesi određenih pojedinaca, a nadležne institucije najčešće neefikasno obavljaju svoju zadaću, oni će i dalje biti učestala pojava na štetu dobrobiti i zaštite životinja.




Željko Skender
Predsjednik udruge Oslobođenje životinja


- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj blog posvečen je pravima životinja te promoviranju vegetarijanizma kao etički, ekološki i zdravstvenog stila života. Vrijeme je da čovjek shvati da i životinje imaju pravo na život.

Udruga Oslobođenje životinja-Animal liberation
www.animalliberation.hr


PROTIV VIVISEKCIJE
Što Vi možete učiniti?


Ne kupujte proizvode testirane na životinjama.

Ne sudjelujte u eksperimentima koji se provode u obrazovnim ustanovama.

Skupljajte i širite informacije.

Pomognite onima koji se bore protiv vivisekcije ili još bolje, postanite aktivist.

Budite svjesni da se sva testiranja koja se provode, plaćaju novcem poreznih obveznika.