Linkovi
Jednog dana će čovjek gledati jednako na ubojstva životinje i čovjeka.
Mnogi slavni ljudi bili su vegetarijanci te na taj način se borili i promovirali prava životinja.
M.L.King
Dostojevski
L.N.Tolstoj
L.Da Vinci
F. Kafka
www.animalliberation.hr

Imajte na umu, da za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!



OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA [ANIMAL LIBERATION] je neprofitna, nevladina, volonterska, aktivistička udruga građana čija je svrha promoviranje i borba za prava životinja i njihovu zaštitu. Udruga se bori protiv eksploatacije, ubijanja i mučenja svih životinja.

Cilj djelovanja udruge Oslobođenje životinja je zakonom zagarantirati životinjama pravo na život, potpunu slobodu, zaštitu od iskorištavanja, mučenja i ubijanja od strane ljudi.

Udruga se bori za ukinuće i zabranu:
- ubijanja životinja,
- uzgoja životinja za prehranu,
- lova i ribolova,
- uzgoja životinja za potrebe svih vrsta industrije,
- pokusa na životinjama,
- iskorištavanja životinja za potrebe zabave,
- zloupotrebljavanja životinja od strane ljudi.

Oslobođenje životinja

petak, 30.12.2005.

Boba za prava životinja

U SPOMEN STRADALIM AKTVISTIMA ZA PRAVA ŽIVOTINJA
.

Sljedeće godine, veljača će biti mjesec velikih okupljanja i demonstracija aktivista iz čitavog svijeta koji na taj način žele odati počast iznimno cijenjenoj aktivistkinji za prava životinja, Jill Phipps (15.01.1964.-01.02.1995.) koja je poginula pod kotačima vozila za transport teladi u Velikoj Britaniji. Usprkos činjenici da je tog nesretnog dana, bilo oko 100 policajaca koji su trebali osigurati red kako bi se nesmetano izvršio prijevoz, 10-tak od 33 prosvjednika uspjelo je probiti policijsku blokadu i zaustaviti teretnjak, bacivši se pred njega s namjerom da se vežu za kamion. Iako je bilo očito da postoje sigurnosni problemi policajci na dužnosti dopustili su da vozač teretnjaka nastavi s vožnjom. To je dovelo do tragičnog incidenta u kojem je nesretno stradala Jill Phipps, poginuvši pod kotačima kamiona. Ubrzo su se proširile priče o tome da je Jill možda čak i namjerno ubijena. Međutim, konačnu odluku donio je sud, potvrdivši da nema dovoljno dokaza protiv vozača kamiona, Stephena Yatesa. Neposredno nakon njezine smrti, ispostavilo se da u čitavoj toj konfuziji koja je pratila događaj, vozač kamiona Stephen Yates nikada nije vidio Jill Phipps niti je znao da ju je pregazio, sve dok policija nije počela udarati po vratima njegove kabine tražeći da zaustavi kamion. Veljača je obilježena kao nesretan mjesec i zbog smrti još jednog britanskog aktivista, poznatog kao sabotera lova, Mike Hilla koji je poginuo u jednoj od akcija 09.02.1991. Valja spomenuti i Tom Worbyja i Barry Hornea koji su posvetili svoj život i smrt za životinje. Postoje trenutci u životu koji daju nadu životinjama kao žrtvama ljudske eksploatacije i dominacije. Upravo priče o ljudima koji su posvetili svoj život borbi za oslobođenje životinja, govore u prilog tome da su promjene moguće. Otkada su počeli širiti poruke suosjećanja prema životinja, sve je veći broj aktivista za prava životinja kao što je raste otpor i borba protiv onih koji uništavaju životinje i prirodu.


Udruga Oslobođenje životinja
www.animalliberation.hr


- 20:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj blog posvečen je pravima životinja te promoviranju vegetarijanizma kao etički, ekološki i zdravstvenog stila života. Vrijeme je da čovjek shvati da i životinje imaju pravo na život.

Udruga Oslobođenje životinja-Animal liberation
www.animalliberation.hr


PROTIV VIVISEKCIJE
Što Vi možete učiniti?


Ne kupujte proizvode testirane na životinjama.

Ne sudjelujte u eksperimentima koji se provode u obrazovnim ustanovama.

Skupljajte i širite informacije.

Pomognite onima koji se bore protiv vivisekcije ili još bolje, postanite aktivist.

Budite svjesni da se sva testiranja koja se provode, plaćaju novcem poreznih obveznika.