Linkovi
Jednog dana će čovjek gledati jednako na ubojstva životinje i čovjeka.
Mnogi slavni ljudi bili su vegetarijanci te na taj način se borili i promovirali prava životinja.
M.L.King
Dostojevski
L.N.Tolstoj
L.Da Vinci
F. Kafka
www.animalliberation.hr

Imajte na umu, da za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!



OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA [ANIMAL LIBERATION] je neprofitna, nevladina, volonterska, aktivistička udruga građana čija je svrha promoviranje i borba za prava životinja i njihovu zaštitu. Udruga se bori protiv eksploatacije, ubijanja i mučenja svih životinja.

Cilj djelovanja udruge Oslobođenje životinja je zakonom zagarantirati životinjama pravo na život, potpunu slobodu, zaštitu od iskorištavanja, mučenja i ubijanja od strane ljudi.

Udruga se bori za ukinuće i zabranu:
- ubijanja životinja,
- uzgoja životinja za prehranu,
- lova i ribolova,
- uzgoja životinja za potrebe svih vrsta industrije,
- pokusa na životinjama,
- iskorištavanja životinja za potrebe zabave,
- zloupotrebljavanja životinja od strane ljudi.

Oslobođenje životinja

ponedjeljak, 26.12.2005.

ALF

VIJESTI ANIMAL LIBERATION FRONTA
26.12.2005.

Aktivisti za prava životinja, naročito u vrijeme blagdana poduzimaju različite akcije kako bi oslobodili i spasili životinje od eksploatacije. Tako je nekoliko ALF-ovih aktivista izvelo akciju protiv krznarske trgovine, Havgards Pals u gradu Malmo u Švedskoj. Prije godinu dana, ta je trgovina ugradila posebne uređaje kako bi zaštitila svoja prozorska stakla od napada. Usprkos tome, akcije protiv trgovine, nastavile su se prolijevanjem crvene boje po izlozima i sličnim akcijama. U svom posljednjem napadu, 20.12.2005. ALF-ovi aktivisti usred bijela dana ušli su u trgovinu dok je bila otvorena. Već u sljedećem trenutku, svi su prozori trgovine bili preliveni tekućinom koja uzrokuje štetu na staklima. Šteta se procjenjuje na 50 000 švedskih kruna. Sličnu akciju poduzeli su ALF-ovi aktivisti u Francuskoj, napadom na dvije trgovine krznom. Aktivisti su rabili izloge, išarali zidove i ljepilom uništili bravu dućana. Za sobom su ostavili poruku: "IF NOT YOU, WHO?...IF NOT NOW, WHEN? ALF France". A na drugom kraju svijeta, na Novom Zelandu anonimna skupina za prava životinja, upala je na poznatu Tegelovu farmu pilića koja uzgaja na stotine tisuća pilića i purica samo u ovom blagdanskom razdoblju. Jedan od aktivista, obukao je kostim Djeda Božićnjaka i odlučio uzeti stvar u svoje ruke. U noći, 16.12.2005. ušao je na Tegelovu farmu u South Aucklandu spasivši 6 pilića koji su bili uzgajani za blagdansku konzumaciju. Aktivisti su na taj način htjeli skrenuti pozornost javnosti na milijune pilića zatočenih na Tegelovim farmama, poručivši im da direktori bez sumnje uživaju u ovim blagdanima zahvaljujući novcu kojeg su ove godine zaradili genocidom nad milijunima životinja.




- 21:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj blog posvečen je pravima životinja te promoviranju vegetarijanizma kao etički, ekološki i zdravstvenog stila života. Vrijeme je da čovjek shvati da i životinje imaju pravo na život.

Udruga Oslobođenje životinja-Animal liberation
www.animalliberation.hr


PROTIV VIVISEKCIJE
Što Vi možete učiniti?


Ne kupujte proizvode testirane na životinjama.

Ne sudjelujte u eksperimentima koji se provode u obrazovnim ustanovama.

Skupljajte i širite informacije.

Pomognite onima koji se bore protiv vivisekcije ili još bolje, postanite aktivist.

Budite svjesni da se sva testiranja koja se provode, plaćaju novcem poreznih obveznika.