Love Actually Is All Around Us

16.05.2007., srijeda

Sexuality... Is It Enough For Love? (3/4)

Približite svoje pokrete... Klimanje glavom

Klimanje glavom treba vježbati jer smo rijetko prirodni "klimači". Klimanje glavom osnažuje komunikaciju. Vi doslovno možete potaknuti željeno ponašanje klimanjem glave, a umanjiti ga ili učiniti da prestane ako prestanete klimati glavom.
Npr. ako razgovor ide u smjeru koji vam se sviđa, možete lagano klimnuti glavom i to češće ponoviti kako bi osigurali da se i nastavi u tom smjeru. Ako razgovor krene u krivom smjeru, prestanite klimati i sugovornik će vrlo vjerojatno zastati i promisliti kako vas to ne zanima. Zatim možete verbalno razgovor usmjeriti u drugom pravcu.
Ljudi vole kad sugovornici klimaju glavom jer je to znak odobravanja. Klimanje ukazuje na to kako je sugovornik zanimljiv, da ste mu pružili nepodijeljenu pozornost i da ste netko tko zna usmjeriti pozornost i na neke druge stvari, osim na samog sebe.
Pokušajte napraviti mali eksperiment - slušajte osobu kako govori i nemojte klimati glavom. Zatim počnite klimati i vidjeti ćete kako će osoba "živnuti" i postati razgovorljivija i entuzijastična. Snaga klimanja će vas zadiviti.
"Naučite klimati glavom i osoba će klimati s vama. Zaboravite li klimati, klimat ćete sami."


Približite se

I Hannibal Lecter zna kako je potrebno prići bliže pa i vi to možete naučiti.
Ovaj se savjet odnosi na stajanje ili sjedenje bliže potencijalnom partneru. To također možete ostvariti naginjanjem naprijed ako sjedite ili naginjanjem prema osobi koja vas zanima ako stojite. Približavanje smanjuje stvarnu i psihološku udaljenost među ljudima i stvara osjećaj intimnosti i "vašeg svijeta" kada se nalazite u hrpi ljudi. Približavanjem pokazujete svoju zainteresiranost za osobu samu i ono što govori te da vas zanima više nego sve oko vas. Davanjem nepodijeljene pozornosti osoba je "primorana" pružiti isto. Približavanje je također očiti znak, ne može se ignorirati niti ne primijetiti te vas izdvaja iz gomile.
Ukoliko se držite predaleko ili se saginjete u suprotnom smjeru od te osobe, pokazujete kako niste previše zainteresirani i da biste radije bili na nekom drugom mjestu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.