Anderlog

30.10.2006., ponedjeljak

Dizač Foruma i lagani blog skeptik

Postoje teme koje možeš otvoriti i na Blogu i na Forumu. Zapravo to vrijedi za svaku dobru temu. I za što se odlučiti? Ako si nepopularan bloger, kao ja, onda je definitivno bolje na Forumu, jer ovdje će tvoje misli i zapažanja pročitati max 100-200 ljudi. Ako si jači bloger i imaš 1000 posjetitelja dnevno, onda još ima smisla pisati na blogu graditi si brand. Ali što će se desiti ako slučajno prestaneš pisati? Gledajmo masu, ne one najjače koji će uvijek opstati. Tvoj minuli rad na blogu će u pravilu biti izgubljen i mrtav. Tražilice će prestati voditi na tebe.

Na Forumu je drugačije. Forum se stalno obnavlja i dovoljno je pokrenuti temu, a drugi ju mogu nastaviti razvijati. Ako stvar zamre uvijek ju možeš podići kvalitetnim i svježim upisom. Novi ljudi će se nadovezati.

Jest da ti na Forumu temu može strešati chat pristup i da mnoge teme završe u chatu, ali Forum.hr se žestoko i kvalitetno moderira i zadaje si visoke standarde. Čak i ako nisi sam pokrenuo temu, dobrim postom joj uvijek možeš dići kvalitetu. Lako je primjetiti kako se razina diskusije popravlja nakon svakog jačeg posta. Odjednom vidiš kako se uključuje tiha i pametna većina.

Pojedinačni postovi se mogu adresirati kao i postovi na blogu. I još su u kontekstu. Dok se permalinkovi redovito koriste kod blogova, njihovo korištenje na forumu je znatno rjeđe.

I jedna važna stvar - ogromna je razliku u Google tretmanu. Možda je Forum.hr samo sretan, ali svaka tema koju tamo postaviš biti će gotovo sigurno među prvih 10 za hrvatski jezik. Male su šanse da pojedinačni blog dobije takav tretman.

Uglavnom, u zadnje vrijeme, ako imam nešto reći, radim to na Forumu.
- 14:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>