Anderlog

23.08.2004., ponedjeljak

Sucker from Tunis

Još me nisu izbacili s liste, pa da se barem malo pokušam odužiti za takvu tolerantnost. Vratio sam s godišnjeg, ali radije ne bih o tome. Samo bih htio reć da odjednom mnogo više cijenim naše more i cijelu Lijepu našu. Dobro mi je Whatever rekao što bezveze dajem novce tuđinu, fakat ako se hoću loše provest nek barem bude u korist Hrvatske. Činjenica je da su Tunižani pametniji od Hrvata jer znaju ništa pretvoriti u atrakciju. Sve može bit destinacija, samo o tome trebaš trubiti i nuditi blesavim turistima. Ja sam nasjeo, poveo se za krdom. Znate da u Zagrebu niste mogli naći vodič za Tunis niti u jednoj knjižari, razgrabljeni su. Uspoređujem Tunis i Hrvatsku u mislima, koliko bih suludo dobrih turističkih atrakcija u Hrvatskoj našao na putu dugom 1500 kilometara, a to je koliko ti treba da odeš do pustinje i vratiš se. Ukupno vrijeme koje sam proveo u pustinji bilo je jedan sat. Od pamćenja vrijednih stvari je još 20 minuta na slanom jezeru. A vozio sam se dva dana. (Inače, pustinja je super, zavolio sam ju još od nezaboravnog puta u Egiptu - od Asuana do Abu Simbela. E, to je bilo vrijedno puta.)

Kalmeta odi u Tunis, naučit ćeš nevjerojatnih stvari. Tunižani su doktori za turizam.
- 19:11 - Komentari (4) - Isprintaj - #

11.08.2004., srijeda

Yeah, we heard you first time (ovo je s PC-a)

Dakle, svaki put kad klikneš Post-it izgleda da ipak ode nešto, a ja sam samo jednom dobio info da je post uspješno poslan i dva da je bila neka greška u vezi (Blog je bio ukočen, primjetio sam). No, dobro bolje više puta nego nijednom, poslije lako obrišeš višak. Uglavnom stvar radi maksimalno jednostavno i više nema razloga da ne blogate i s ljetovanja. Ako vas operater podržava u tome. Dovoljno je imati WAP. WAP je skup preko GSM (naplaćuje se trajanje, a tipkanje traje...), dok je jeftin preko GPRS-a, jer se naplaćuje promet, uz pretplatu od 50 kuna dobiva se 25 MB prometa što je dovoljno za bloganje i čekiranje mailova.
- 13:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Ovo je s mobitela

Mislim, dok lezis pod suncobranom, jos mokar od kupanja mogao bih se zabavljati tipkanjem... kad ne bih istinski mrzio kljucati po mobitelu...
- 13:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Bloganje s mobitela

Spremam se na godišnji pa velim da probam to bloganje s mobitela. I radi. Sa mobitela skočiš na adresu wap.blog.hr, upišiš username i password, naslov posta i post i klikneš post-it i to će se objaviti na tvom blogu. Još da imam sekretaricu za tipkanje preko mobitela :), mrzim tipkati preko mobitela. Probao sam već i obrisao, sad idem probat poslat nešto suvislo. Na žalost ipak se neću moći javljati preko mobitela s ljetovanja, jer VIP sa Tunisom nema roaming i ne radi GPRS.
- 12:43 - Komentari (2) - Isprintaj - #

07.08.2004., subota

Show me the money

Ma ništa posebno, i dalje "na godišnjem", ali ne mogu ne istaći taj blog - novac.blog.hr. Da postoji samo taj blog, sve ovo ima smisla, a naravno mi upućeni znamo da ima još puno toga. Sad nek netko veli da nema dobrih, ozbiljnih i životno važnih blogova. Jučer mi Hrvoje oduševljeno priča o tom blogu i veli - gdje je taj čovjek bio pred deset godina, da sam tada znao to što mi je on objasnio u svom bloga, sad bih već bio bogat čovjek. A Hrvoje jako pažljivo i pametno barata svojim novcem.
- 13:06 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>