http://img507.imageshack.us/my.php?image=rihannaxw3.jpg OBAVIJEST:NASTAVAK OVOGA BLOGA SE NALAZI NA ADRESI www.zubi2.blog.hrFree Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPostFree Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost BOLJE SPRJEČITI NEGO LIJEČITI!!!!!! sve o zubima

KOJA JE CJENA SAVRŠENOG OSMJEHA???'

mahOK!Odlučili ste se za izbjeljivanje,nikako to nemojte nastaviti !to je jako skup proces ,no tako ,vjerovali ili ne,UNIŠTAVATE SVOJE DRAGULJE(zube)

moja preporuka :znate li kako će vaši zubi dobiti onu najbjeliju boju koja je prirodna i koja vam je rođenjem podarena(postoje razne nianse boje kaje neka osoba dobiva zbog genetskih nasljeđa,međutim o tome ću drugi put.)-nakon SVAKOG obroka očistiti svoju usnu šupljinumah
-koristiti pritom zubni konac...

SAMO TO NAPRAVITE I OČEKUJU VAS DIVNI REZULTATI sto se tiče izbjeljivanja!!!!!!!!!!!!!!Ako se ipak odlučite za izbjeljivanje savjeti:::mah


Bilo da se radi o filmu, televiziji, novinama, internetu ili nekom drugom mediju - bombardirani smo slikama savršenih slavnih osoba sa savršenim zubima i savršenim osmjesima. Hrvati sve više prihvaćaju taj trend, a sve manje brinu o tome čega se zbog ljepote odriču.
mah

Ako se pitate koliko će vas tretman izbjeljivanja zubi "udariti po džepu", odgovor je - previše, s obzirom na štetu koju time radite svojim zubima. Cijene variraju od ordinacije do ordinacije, tako da možete platiti od 500 kuna pomoću udlage do 200 kuna po zubu pomoću aparata. Alternativa izbjeljivanju u ordinacijama su razne paste za zube i preparati koje možete koristiti kod kuće.mahFree Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost



ŽELITE LI ODRŽATI SVOJE ZDRAVLJE?????

Izbjeljivanje preparatima iz kuhinje?

Hidrogen-peroksid glavni je "krivac" za tzv."savršen osmjeh". Iako stomatolozi tvrde da su nuspojave minimalne, znanstvenici otkrivaju sve više štetnosti takvih postupaka. Sredstvo kojim se izbjeljuju zubi navodi se u nekim istraživanjima čak i kao promotor uzroka pojave tumora.




mahLaboratorijskim metodama dokazano je da je kod miševa i štakora došlo do promjene na sluznici želuca, smanjenu iskorištenost hrane itd. Sva ta sredstva koja izbjeljuju, međutim, nemaju nikakav učinak na ispune, krunice i mostove, što znači da sve navedeno prvo treba izmjeniti, a to traje i košta. Zubi zbog svih tih kemijskih procesa postaju osjetljivi na hladno i toplo, a zub sam po sebi mnogo je krhkiji i riskantniji za dobitak nekih novih oboljenja.

waveLJUDI, JEDITE ČEŠNJAK!!!!!!!!!djeluje!!
Spominju se i neke "kućne radinosti" poput korištenja sode bikarbone za izbjeljivanje. Istina je, postiže se efekt izbjeljenja, ali kao i sa svime - ne smije se pretjerivati kako ne bi došlo do ostećenja cakline. Umjesto sode, možete koristiti i češnjak. Navodno, ako svaki dan zube trljate češnjakom, oni će postaju bijeli. Možda vam nitko neko vrijeme neće udijeliti poljubac, no i to je cijena da zablistate.



mahwaveIzbjeljivanje nije primjenjivo na svima

Trudnicama, dojiljama i djeci do 10 godina nikako se ne preporuča izbjeljivanje zubiju. Također, važno je napomenuti da kod izbjeljivanja zubiju korijen zubi ostaje tamniji od krune zuba, što je važno starijim ljudima koji zbog tog rizika većinom i odustaju od takvih zahvata, s obzirom da je vrlo neestetski vidjeti zub koji na sebi ima raspon od osam nijansi.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost



Kontraindikacije za izbjeljivanje su i preosjetljivi zubi, vrlo tamni zubi, zubi sa velikim ispunima i sl. U svakom slučaju, ako ste još uvijek uvjereni da vam je izbjeljivanje potrebno - izbacite iz upotrebe kavu, cigarete i ostale štetne čimbenike te pokušajte prvo s manje abrazivnim sredstvima i prirodnim preparatima koje možete naći kod kuće. Ukoliko vam oni ne pomognu, koristite četkice i paste za izbjeljivanje.mahwave

Ako vam ni to ne pomogne, posjetite stomatologa i neka vas savjetuje kako je najbolje izbjeliti zube. No, za one koji žele probati nešto novo i mistično, imamo poseban savjet. Kora zelenog oraha koju možete naći kod susjeda u vrtu, pridonijet će ljepoti vaših zubiju. Trljajte njome zube i pazite pritom da ne dodirujete tkivo ili usne (jer ce postati smeđe). Nakon toga operite zube i uživajte u vlastitom osmjehu.

Ne brinite, nitko ne očekuje od vas biserno bijele zube koje možete vidjeti samo na onim izretuširanim fotografijama. Od vas se samo očekuje da svojim ne bijelim već iskrenim, zaraznim osmjehom, unesete veselje u okolinu i osvojite svijet.
mahwave
cool myspace layouts

cool myspace layouts
















21.11.2008. u 15:57 | 1 Komentara | Print | # | ^

SVI SE UKLJUČITE!!!!!!!


Get your own Chat Box! Go Large!


cool myspace layouts

cool myspace layouts


16.11.2008. u 19:07 | 1 Komentara | Print | # | ^



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost ZASTO SE ZUBI KVARE
Covjek mijenja zube samo jednom u zivotu, i zato ih je vazno odrzavati i cuvati od kvara. Zubi se obicno pocinju kvariti na gledji:tu se najprije pojavi neki kvar. To moze biti mala rupica, ali buduci da u ustima uvijak ima bakterija, one ubrzo prodiru kroz ovaj otvor na povrsini i nastanjuju se u gledji. One ne mogu jesti gledj ala se mogu hraniti dentinom, koji je meksi, i linfom koja se nalazi u kanalima dentina. Bakterije uskoro nagrizaju zidove kanala i ispod gledji se javlja supljina. Kvar moze ostati neopazen neko vrijeme, ali ka da se usljed rada bakterija , zid zuba stanji, onda ga opazamo vrlo brzo, tada toplina i hladnoca brze dopiru do suoljine pulpe. Pulpa zauzima supljinu u sre dnjem dijelu zuba i sadrzi zivce. Kad je neki zub osjetljiv na toplo ili hladno to znaci da se zub kvari. Kad bakterije prodru kroz kanale dentina u supljinu pulpe, one nalaze izvanred nu podlogu za prehranu i razmnozavanje i tada dobijamo zubobolju. Kvarenje zuba se nastavlja, mreza sudova koji opskrbljuju zub hranom propada, a zub, posto ne dobija hranu, postaje mrtva supljina.

14.11.2008. u 14:19 | 0 Komentara | Print | # | ^

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

14.11.2008. u 13:46 | 1 Komentara | Print | # | ^

http://www.asmileisforever.net/BeforeandAfter.htm -----također!!!!

11.11.2008. u 21:38 | 0 Komentara | Print | # | ^

http://www.braces.org/healthysmiles/making/ ---promjene nošene aparatićem


11.11.2008. u 21:35 | 1 Komentara | Print | # | ^

DOBRO JE ZNATI, A JOŠ BOLJE ČINITI!!!

sretanJa se iskreno nadam da vam se sviđa moj blog!!!!sretanA ako ne ,ostavite komentar i napišite što vam se ne sviđa!!!zapravo svakako ostavite komentar!!!!!!!nono ČITAJTE SVE PO REDU jer neće vam biti žao ,mnogoooo će te naučiti!(i ja sam)!!!!partyhajde započnite!!!!!!!!fino