blue power
NEBO SE PLAVI, BIJELI SE ZAGREB GRAD,
MAKSIMIR SLAVI, PRVI SMO PRVI SAD,
PLAVI PLAVI, PLAVI PLAVI
IZ NAŠIH GRLA SVE JE JAČI ZVON,
DINAMO JE PRAVI, DINAMO JE PRAVI ŠAMPION!
ZASTAVE PLAVE VIJU SE U ZRAKU,
DINAMU U ČAST, U SLAVU PRVAKU,
PLAVI PLAVI, PLAVI PLAVI
IZ NAŠIH GRLA SVE JE JAČI ZVON,
DINAMO JE PRAVI, DINAMO JE PRAVI ŠAMPION!

JA VOLIM DINAMO ZAGREB,
JA VOLIM DINAMO ZAGREB,
JA VOLIM DINAMO ZAGREBBB,
JER ON JE ŽIVOT MOJ, JER ON JE ŽIVOT MOJ...

U JUTRO NEDJELJNO KAD SUNCE NAMA SVRATI ZAGREBAČKE KROVE I SAVU POZLATI OTAC SINA ZA RUKU UHVATI SINE OVAJ DAN ČEŠ DUGO PAMTITI!!LAGANA ŠETNJA DO TRGA STAROM VLAŠKOM MIRIS RUČKA NEDJELJNOG, PANDUR SA MODROM ZNAČKOM, OTAC SINA ZA RUKU UHVATI SINE DANAS ČEMO POBIJEDITI...MI SMO BAD BLUE BOYS MI SMO DINAMO KO SLJEME VELIKO SRCE IMAMO!!ULICE SU MODRE SVE DO MAKSIMIRA NASMIJANA LICA ISTA PJESMA SVIRA OTAC SINA ZA RUKU UHVATI SINE DANAS ĆEMO SKUPA PJEVATI!!!
MI SMO BAD BLUE BOYS MI SMO DINAMO KO SLJEME VELIKO SRCE IMAMO!!!

VJERUJ NEMA ŽIVOTA BEZ DINAMA,
DAO BIH MILIJARDU DOLARA,
ZA JEDAN SEKUND DINAMOVOG SJEVERA...
OOOOO,O...

PUŠI KURAC KO TE JEBE
PURGERI SE SRAME TEBE
NIKO PEDERU,NIKO PEDERU!

blue hell

09.06.2005., četvrtak

60 godina

Zagrebački nogometni klub Dinamo slavi 60 godina postojanja. Na današnji dan, 9. lipnja 1945., točno prije šest desetljeća, Dinamo je registriran kao potpuno novi nogometni klub. Igrači su došli iz HAŠK-a i Građanskog, dva zagrebačka kluba s velikom tradicijom, koji su odmah nakon fuzije prestali postojati.
Klub iz Maksimira je, poput većine ostalih velikih svjetskih klubova, imao burnu prošlost, koju je na ovim prostorima bilo nemoguće nevezati uz politiku i ljude na vlasti. Bilo je tu čvrstog oponiranja, ali i “sponzorstva” od strane najviših struktura.
Na samom početku, prvih dana postojanja, trenersku palicu uzeo je Martin Bukovy, došavši iz Građanskog. Igračku osovinu činili su tada nogometaši pridošli iz HAŠK-a: Čajkovski, Kacian, Peričić, Lojen... Plava boja uzeta je od Građanskog, a i novi grb je imao dosta sličnosti s onim od Građanskog.
Sve do osasmostaljenja Hrvatske, Dinamo se nije dao uvući duboko u komunističke strukture i biti manipuliran od strane vlasti. . Od 1945. do 1990. Dinamo je osvojio četiri naslova prvaka Jugoslavije (1948., 1954., 1958. i 1982.).
Dvije godine iz tog razdoblja svim će ljubiteljima plavih zauvijek ostati u sjećanju – 1967. kada je osvojen Kup velesajamskih gradova te 1982. kada je Dinamo na čelu s Ćirom Blaževićem nakon pune 34 godine osvojio naslov prvaka. Te godine je člansku iskaznicu Dinama imalo više od 40,000 ljudi, a tribine su redovito bile pretjesne za sve ljubitelje atraktivnog nogometa. Ne zaboravimo da je u doba SFRJ osvojeno i sedam kupova Jugoslavije.
Nakon uspostave hrvatske neovisnosti
Otcijepljenje od Jugoslavije i početak Domovinskog rata gurnuli su nogomet u drugi plan, no ne zadugo, prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman ubrzo je uvidio da nogometni klub omiljen među masom može biti jako političko oruđe, uz to, narodu je trebao jak klub da dobri rezultati izazovu zadovoljstvo i pobude nacionalni ponos. Od 1993. do 2000. klub je nosio ime Croatia, objedinivši u svom grbu simbole HAŠK-a, Građanskog i Dinama.
To je jedno od rezultatski najuspješnijih razdoblja plavih (pet prvenstava i četiri Kupa). Na Valentinovo 2000. godine vratilo se ime Dinamo, na oduševljenje brojnih istinskuih navijača koji su u Tuđmanovo vrijeme na stadionu uporno izvikivali Dinamovo ime i tražili njegov povratak. Od te promjene do danas, plavi su osvojili dva prvenstva i tri kupa

- 19:08 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
zajebancija