Aloe Vera Products

subota, 23.09.2017.

Psorijaza - liječenje na prirodan način

Psorijaza – Što je to?

Psorijaza je kronična bolest kože od koje pati ukupno 2-3% svjetske populacije, a u Republici Hrvatskoj se procjenjuje oko 68 000 oboljelih. Genetski je uvjetovana i jednako se često pojavljuje kod oba spola.

Razlikujemo 2 najčešća oblika i to pustuloznu i plak psorijazu.

U više od 90% bolesnika s plak psorijazom bolest ima kroničan tijek, dok približno 25-30% oboljelih ima umjereno težak do težak oblik psorijaze.

Nova otkrića i razumijevanje patogeneze dokazuju kako psorijaza nije samo bolest kože već i bolest čitavog tijela. Ne liječena i ne adekvatno liječena psorijaza predstavlja veliko psihičko opterećenje te povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i smrtnosti.

Napredak na području liječenja omogućava povratak prvotnog izgleda kože i smanjuje rizik razvoja bolesti tzv. psorijatičnog marša, koji uključuje oboljevanje metaboličkog sindroma, kardiovaskularnih bolesti, depresije i smrti.

Oblici psorijaze:

Plak je najčešći oblik psorijaze. Pojavljuje se u obliku pojedinačnih crvenih područja koja su zadebljana te se na površini ljuskaju.
Kapljičasta očituje se sitnim lezijama najčešće na trupu i rukama poglavito u djece i adolescenata. Okidač je najčešće upala grla uzrokovana β-hemolitičkim streptokokom, a promjene se pojavljuju 1-2 tjedna nakon upale. Bolest može kasnije napredovati u plak psorijazu.
Intertriginozna zahvaća pazuhe, područje ispod grudi, prepona te perianalnu regiju. Toplina i vlažnost tih područja utječu na drukčiji izgled nego što je to plak psorijaza (nema ljusaka).
Pustulozna se pojavljuje u obliku sterilnih žućkastih prištića na crvenoj upaljenoj podlozi.
Vrlo je važno pravovremeno prepoznati psorijazu te bolesniku omogućiti odgovarajuće liječenje.

Forever Living Products preporučuje proizvode na prirodnoj bazi od Aloe Vere u borbi protiv psorijaze i to:

Aloe Vera Gel – 2x 0,3 dcl

Artic Sea Omega 3 – 3 x 2 kapsule

Nature Min – 3 x 2 tablete

Peopolis Creme – izvana mazati

Aloe First – više puta dnevno špricati

Paket proizvoda sa -15% popusta za 951.32 Kn koje preporučuje Forever Living u borbi protiv psorijaze možete naručiti pozivom na broj 385 98 985 2760 ( viber, whatapp).

Internacionalna Web Stranica

Web Stranica - Cicak Team

Oznake: psorijaza, Zdravlje, njega, flp, Forever, forever hrvatska

- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #