AlmoSfera

petak, 28.07.2006.

BUCMASTA PRIČA

Tončica Krmpotić bila je 23 – godišnja djevojka. Imala je prekrasnu dugu kovrčavu plavu kosu i bila je veoma debela. Imala je čak 19 kg previše. Ali nije si mogla pomoći da smršavi. Jednostavno je previše voljela kolače i druge slatkiše da bi ih se mogla odreći. Često je išla na dijetu – bar 8 puta mjesečno, no dijeta bi bila prekinuta već isti dan.
Toga dana Tončica je sjedila u svojem stanu u prizemlju jednog nebodera, gledala je na televiziji svoju omiljenu meksičku sapunicu o djevojci Esmeraldi, koja je bila slijepa i zaljubljena u jednog bogatog mladića...... Malo sam se udaljila od teme! Evo, vraćam se: i dok je tako Tončica gledala svoju seriju, pred sobom je na stolu imala sladoled od vanilije i čokolade, krišku Sacher torte i jučerašnje palačinke s pekmezom od marelica. Naravno, sve je pojela do kraja serije.
Nekoliko dana kasnije u njezin neboder doselio se jako zgodan mladić. Ime mu je bilo Bernard, ali su ga svi zvali po njegovom nadimku, a nadimak mu je bio Josip (jer se prezivao Josipšak). A Josip (ili Bernard) je bio pravi sportaš, bio je plivač i imao je mnoge medalje sa raznih natjecanja. Čim ga je vidjela, Tončica se odmah zaljubila u njega. Uskoro su se upoznali i bili su pravi prijatelji. I tako jednog dana, u razgovoru je Josip rekao Tončici kako mu se uopće ne sviđaju bucmaste cure. Tončica nije pokazala da joj je žao, ali tu noć nije mogla spavati. Prije nego što je legla u krevet, pojela je dvije krafne sa čokoladom. Cijelu noć je plakala.
«Ja sam debeljuca i zato me ne voli. Oh, kako li je svijet okrutan. Zašto me ne voli? A ja nikada neću moći smršaviti jer previše volim slatkiše. Čak mi se i omiljena pjesma zove Pojest ću sve kolačiće. Čak sam i svojoj sijamskoj mački dala ime Pita.» razmišljala je Tončica dok je plakala u krevetu.
Važno je i da napomenem da je Pita bila jedna jaaaaaako debela mačka, jer ju je Tončica previše hranila.
Tončica je znala da nikada neće smršaviti, pa čak niti zbog Josipa (to jest Bernarda). Zato je skovala opaki plan: udebljat će Josipa (to jest Bernarda) pa će se možda i on zaljubit u nju. Pa ne kaže se uzalud da ljubav dolazi kroz želudac.
Tončica je napravila svoj omiljeni kolač: SLATKI ABC. Posjetila je Josipa (to jest Bernarda) u njegovom stanu na dvadesetom katu (naravno, išla je s liftom) i ponudila mu je kolače. Bili su mu tako fini. Sve je pojeo, a onda je tražio novu porciju. I tako je bilo iz dana u dan. Na plivanju ga je trener uskoro počeo opominjati da mu je počeo rasti trbuh. Bila je to istina. Josip (to jest Bernard) jako se udebljao. Imao je dvadeset kilograma previše. Prestao se baviti sportom. I on je počeo koristiti lift, a do tada je uvijek išao pješice.
Jednoga dana, Tončica i Josip (to jest Bernard) jeli su kolače u njenom stanu u prizemlju. Josip (to jest Bernard) zagledao se u Tončicu i shvatio je da se zaljubio u nju.
Nakon dva mjeseca su se vjenčali. Danas njih dvoje zajedno žive u kućici u predgrađu koju su kupili. A pokrenuli su i vlastiti biznis – osnovali su svoju slastičarnicu i dali joj ime Veseli slatkiši. A glavni specijalitet bili su im kolačići Slatki ABC .....
I tako sad Josip (to jest Bernard) uživaju u braku i u kolačima. Tončica je trudna ...... Vjerovatno će i njihovo dijete biti bucmasto i papat će puno slatkiša.



I za kraj, evo recept za kolačiće Slatki ABC

SASTOJCI (za 30 slova):
25 dag brašna
1 jaje
10 dag šećera
1 vanilin šećer
10 dag maslaca
20 dag šećera u prahu
nekoliko žlica limunovog soka
100 gumenih bombončića u obliku medvjedića

PRIPREMA:
Prosijte brašno na dasku za miješanje, dodajte jaje, šećer, vanilin šećer i na listiće narezan maslac, pa zamijesite prhko tijesto.
Zamotajte ga u aluminijsku foliju i stavite na 2 sata u hladionik.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Jedan za drugim odrezujte od tijesta 30 komada i od svakog na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte prutiće debele otprilike 1 cm.
Od svakog prutića oblikujte jedno slovo i malo ih pritisnite.
Pecite slova 10 – 15 minuta na srednjoj prečki.

U prosijani šećer u prahu umiješajte toliko limunovog soka da dobijete gustu ocaklinu koja se može mazati.
Njome premažite još vruća slova.
U mekanu ocaklinu utisnite bombončiće (nekoliko bombončića na svako slovo).

Dobar tek.


- 10:46 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.