Dino slavio u Dubrovniku na Novogodišnjoj utrci ''DuRun10K'' !

subota , 02.01.2016.

Dino Bošnjak pobjednik je drugog izdanja novogodišnje utrke ''DuRun10K'' koja se u petak, na Novu godinu, trčala u Dubrovniku.

Dini je trebalo 31 minutu i 19 sekundi da dva puta istrči trasu od Straduna preko predjela Ploča, Viktorije, Žičare, te ponovno preko Pila natrag na Stradun.
''Bila je zanimljiva utrka, nikad prije nisam trčao ovako uzbrdo pa nizbrdo. To me malo iznenadilo, ali sve u svemu super i rado ću doći i sljedeće godine'', rekao je Dino.
Nakon njega ciljnu ravninu prošao je Laszlo Gregor iz Mađarske koji je deset kilometara istrčao jednu minutu i jednu sekundu sporije od Bošnjaka.
Na trećem mjestu u muškoj konkurenciji stigao je Saša Stolić i to samo šest sekundi iza drugoplasiranog Mađara.

dino dubrovnik


U ženskoj konkurenciji ciljnu ravninu prva je prošla Mateja Parlov iz Zagreba.Ona je trku završila za 36 minuta i 33 sekunde.
''Staza je zahtjevna, treba se prilagoditi izmjenama uzbrdica i nizbrdica. Obavezno se vraćam i dogodine'', rekla je Parlov.
Drugoplasirana je prošlogodišnja pobjednica, Zagrepčanka Matea Matošević koja je utrku završila za 36 minuta i 57 sekundi dok je treća bila Marija Vrajić iz Osijeka, s rezultatom 36 minuta i 59 sekundi.

Inače, ovoj novogodišnjoj utrci prethodilo je paljenje baklje za mir organizacije ''Peace Run'', a kako je uoči utrke istaknuo predsjednik organizacijskog odbora Miho Mihočević, prošlogodišnja odluka da se ta baklja svake godine pali baš u Dubrovniku stavila je ovaj grad na zgusnutu svjetsku kartu trčanja.

''Baklja je tradicionalno paljena u drugom gradu svake godine, a prošle godine je odlučeno kako će biti paljena svake godine baš u Dubrovniku. Time je Dubrovnik postao čvrsta točka na svjetskoj karti trčanja, a ''DuRun10K'' rastući međunarodni događaj'', rekao je Mihočević. (Izvor:Jutranji list)

Inače, ove godine sa Straduna je startalo 109 trkača iz 14 zemalja od SAD-a, Brazila do Maroka, ali i zemalja regije i Hrvatske.

<< Arhiva >>