Vrbovec: Dino Bošnjak osvojio zlato na prvenstvu Balkana u krosu!

utorak , 24.11.2015.

NOVEMBER 22, 2015 VRBOVEC, CROATIA


Velikogorički atletičar, jedan od najboljih dugoprugaša starog kontinenta, Dino Bošnjak, postigao je još jedan zapažen uspjeh.
Na prvenstvu Balkana koje po nemogućim uvjetiima održano u našem Vrbovcu, naš Dino je u vrhunskoj utrci koja je gotovo ličila na desetoboj, premoćno pobjedio ispred Turčina Yildirimcija i tako još jednom postao apsolutni vladar Balkana u krosu, na 8 km!



AK AGRAM: Hrvatska i Vrbovec ugostili su najbolje trkače s ovih prostora u regiji na 59. izdanju spomenutog natjecanja, a među njima je nastupio i niz hrvatskih reprezentativaca među kojima je bilo petero naših članova.

Vremenski uvjeti zasigurno su mogli biti bolji, iako je zapravo samoj stazi presudila kiša dan ranije i na nekim dijelovima je potpuno potopili. Ipak, kraj je 11. mjeseca i ne treba tražiti čudesne uvjete, sve se svodi na ono da je i to dio trčanja u kros (prirodnim) uvjetima. Izuzevši stvari na koje ne možete utjecati, treba reći da je organizacija natjecanja itekako zaslužila pozitivnu ocjenu.

Najbolji plasman od naših članova ostvario je Goran Grdenić u seniorskoj utrci koja se održala kao posljednja disciplina natjecanja. U konkurenciji 21 trkača stigao je u cilj kao devetoplasirani u vremenu 33:55.

On se odlučio za nešto mirniji početak dok je Antun Pavelić krenuo agresivnije i pokušao pratiti prvu skupinu. Kasnije je došlo do izmjene u poretku, ali plasmanski je Ante bio nedaleko od Gorana i završio svoj nastup kao 11. istrčavši 33:55.

Natjecanje je osim pojedinačnog bilo i ekipnog karaktera u svim dobnim kategorijama i disciplinama. Hrvatski su seniori tako zauzeli 4. mjesto.

Kod mlađih seniora svakako je najsvjetlija točka današnjeg natjecanja za Hrvatsku bio Dino Bošnjak, član AK Velike Gorice, pobjednik i novi balkanski prvak upravo na domaćem terenu i zaslužio je svaku čestitku za vrhunsku utrku.

Nastupao je u mlađeseniorskoj konkurenciji na utrci dugačkoj 8km koja je nama bila posebno zanimljiva radi nastupa dva (još uvijek aktualna) mlađa juniora. Julijan Kralj i Filip Svalina tijekom cijele utrke vodili su duel jedan s drugim i učestalo se mijenjali u vodstvu, ali pred kraj utrke je Julijan 'prelomio' i ostavio Filipa dvadeset sekundi iza sebe u cilju. Točnije, istrčao je 28:32, a Filip 28:46.
Time su sudjelovali u osvajanju ekipnog mlađeseniorskog mjesta, napeto je bilo u toj borbi, ali pehar je na kraju završio u njihovim rukama, i drago nam je radi toga.
Prva disciplina programa bila je utrka juniorki na 4km. Među njima je bila naša Katarina Vukančić, njezinih 15:30 vrijedilo je sveukupno 19. mjesta.
Domaćinstvo natjecanja iskorišteno je na najbolji mogući način, puno hrvatskih atletičara i atletičarki dobilo je priliku za nastup te je na koncu to bila još jedna dobra promocija hrvatske atletike.
Spominjući promociju, dan ranije održala se prva CRO Athletics Gala na kojoj uz niz lijepih trenutaka moramo istaknuti Eli Pevec kojoj je pripala nagrada za najbolju kadetkinju Hrvatske u ovoj godini.

<< Arhiva >>