Dino Bošnjak, trostruki prvak Hrvatske, za Kronike VG: Atletska staza je veliki dobitak za mene, vjerujem u još uspješniju godinu!

ponedjeljak , 02.03.2015.

IZ OBJAVE PORTALA "KRONIKE VELIKE GORICE":

Prošlo je puno godina, promijenilo se toliko toga u međuvremenu, ali teško je zaboraviti dječaka koji je već tad zračio jasno vidljivom željom za uspjehom. Tad je više pričao tata Damir, maleni Dino više je volio trčati nego davati izjave, ali danas je to sasvim druga priča. Nedavno je navršio 21 godinu, izrastao je u mladića koji je jednako samouvjeren na stazi i ispred mikrofona. Pa će tako u osvrtu na godinu u kojoj je postao prvak Hrvatske na 3000 i 5000 metara, ali i u krosu, nezadovoljno vrtjeti glavom.

- Nije ovo bila dobra godina, mučila me ozljeda i zato nisam mogao ostvariti sve ono što sam želio. Evo, prije dvije godine sam bio prvak Balkana, a sad to nisam uspio ponoviti baš zbog te ozljede. Međutim, brzo sam se vratio, prošao sam pripreme i siguran sam da će ova godina biti puno bolja – kaže Dino.

dino2
Foto: Kronike VGIzgradnja atletske staze u njegovu gradu, nedaleko od kuće, puno mu je pomogla, sad je sve daleko jednostavnije. Ima dvije trake na raspolaganju, a sanja o tome da ih jednoga dana bude svih osam, jer kad su uvjeti pravi, puno je lakše i nizati kilometre na treninzima, boriti se i sa samim sobom. A to je vrlo bitno kad je ispred tebe, primjerice 20 kilometara.

- O čemu razmišljam dok trčim? Jednostavno, moraš se znati isključiti. Opustiš se i ne razmišljaš ni o čemu, tako je najlakše. Ako previše razmišljaš, to te samo opterećuje i bude puno teže nego što bi trebalo biti – otkriva Dino.<< Arhiva >>