Opis bloga
Moj pogled na dnevno-političke aktualije.

Tu i tamo dodam nešto što s politikom nema veze. Uglavnom, ovdje je mali dio onoga o čemu razmišljam, što me muči ili na bilo koji način obuzima.
Ob(a)vezno štivo:

pollitika


Pollitika na YouTube:
pollitika na YouTube
U slucaju prijeke potrebe:
M.aktualije@gmail.com
Cinjenice ne prestaju postojati zato sto se ignoriraju.
A. Huxley
Ne mogu reci da ce stvari postati bolje ako se promijene. Mogu, medutim, tvrditi da ce se morati promijeniti ako imaju namjeru postati bolje.
G. C. Lichtenberg

Aktualije

utorak, 19.06.2007.

Bravo Maestro!

Ovako, s tri dana odmaka, dileme se množe i množe. Jel to samo predstava za javnost? Jesu li ministri išta znali? Hoće li se imati snage da se skine sve koji su krivi ili će ipak podobni ostati (Grga Ivezić npr.)? Kako sad to Sanader pokušava zaspinati kao svoj uspjeh, kad je očigledno da mu je podređeno drušvo teško korumpirano? I tak... Vidjet ćemo kaj će se dogoditi.

U međuvremenu, stav javnosti je jasan. Puls je 18.lipnja (jučer) proveo istraživanje na 500 ispitanika. Prezentirano je sve jučer u Otvorenom.

I ispitivani puk kaže sljedeće:

1. 52% misli kako se radi o predizbornom potezu koji ne garantira da će se s njime nastaviti (32% misli da se radi o početku ozbiljne borbe protiv korupcije)

2. 29% misli da je za uhićenja najzaslužniji pritisak EU. Na drugom mjestu je Državno osvjetništvo i USKOK s 25%. Na trećem - pritisak oporbe s 12%. Tek na četvrtom mjestu, samo 11% ispitanika misli kako je za uhićenja najzaslužnija Vlada dr. Ive.

3. Ma šta oni govorili o tome, 75% ispitanika misli kako su Polančec, Kalmeta, Šuker i Čobanković nešto sigurno znali o korupcijskim aktivnostima u Fondu, 9% misli da su imali neke sumnje, a samo 7% ispitanika misli da nisu znali ništa.

4. Po ocjenama ispitanika, najsposobnije i stranke najspremnije za borbu protiv korupcije su: SDP (30%), HDZ (11%), HNS (11%), HSP (10%), HSLS (5%), DC (4%), IDS (4%), HSS (3%) i HSU (2%).

5. 51% ispitanika misli kako je korumpiranija Vlada dr. Ive od Vlade I. Račana (8% misli da je ona bila kormpiranija). 23% misli kako su ove posljednje Vlade bile podjednako korumpirane.

I što zaključiti? Po svemu sudeći radi se samo o predstavi do koje je došlo zbog pritiska iz EU jer ministri koji sjede u Fondu nema teorije da nisu znali o korupciji što nije niti čudno jer je korupcija stil ove Vlade.

Pa da poludiš...

- 17:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

eXTReMe Tracker