Opis bloga
Moj pogled na dnevno-političke aktualije.

Tu i tamo dodam nešto što s politikom nema veze. Uglavnom, ovdje je mali dio onoga o čemu razmišljam, što me muči ili na bilo koji način obuzima.
Ob(a)vezno štivo:

pollitika


Pollitika na YouTube:
pollitika na YouTube
U slucaju prijeke potrebe:
M.aktualije@gmail.com
Cinjenice ne prestaju postojati zato sto se ignoriraju.
A. Huxley
Ne mogu reci da ce stvari postati bolje ako se promijene. Mogu, medutim, tvrditi da ce se morati promijeniti ako imaju namjeru postati bolje.
G. C. Lichtenberg

Aktualije

petak, 15.06.2007.

40 milijuna razloga (ili: Gdje je Sanader?)

Danas je otvorena dionica autoceste Zagreb-Rijeka. To je ona cesta koja je koštala 40 milijuna eura više nego što je to bilo utvrđeno planom i natječajem.

Ja se inače ne obazirem na vijesti o otvaranju cesta. Ali ovu sam, zbog 40 milijuna razloga, gledala s pozornošću.

I na prvi pogled - sve 5. Pozornica (šator je čini mi se bio), nasmiješena lica, progodničarski govori + popratni folklor, ministar Kalmeta... Ali, what's wrong in that picture?

Sanader. Fali Sanader. On inače ne propušta niti najmanju, pa čak niti banalnu prigodu kad se nešto otvara/polaže kamen temeljac/slavi da ukaže na "uspjehe" svoje i naše Vlade. Na otvaranju punog profila na jednoj dionici autoceste ZG-Ri nije ga bilo. Nije, pa nije.

Zašto nije bio? Jel i on ima 40 milijuna razloga zbog kojih tamo nije bilo? To će nam svima ostati misterija, ili bar privremena misterija dok ne odgovori na direktno Pančićevo pitanje jel tamo sve čisto.

A možda se odgovor krije i u tvrdnji koju je u srijedu izrekao zastupnik Kapraljević. Možda se fakat Sanader odrekao Kalmete. Jer zna da tamo nisu čista posla. I jer mora Europi pokazati da je uhvatio i jednu veliku korumpiranu političku ribu. Očito je Kalmeta otpisan.



- 19:05 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

eXTReMe Tracker