< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

* Opis bloga

obavijesti

naš mail:
agroekolog@gmail.com

* Linkovi

lud zijev
Agronomski fakultet
Naslovna
Imenik
Moduli
Raspored- 5.semestar
CEEPUS

thumbup mouthwash
'Tehnička podrška'
Gmail
Jumbo mail
mojfaks.com
Stanje na X-ici
ZET red vožnje
ISIC

party njami
'Moralna podrška'
MUSA blog
Agroekonomika- FORUM
Biljne znanosti- FORUM
Kvazi forum

* * * * *







četvrtak, 27.09.2007.

Nešto iz Pravilnika....

Dakle, o poništavanju modula u Pravilniku ništa ne piše. Odlučih staviti neke članke, vezane uz module, završni rad, stručni projekt. Pa kome se da, neka pročita..
5. Stručni projekt
Članak 17.
Svi preddiplomski studiji Fakulteta, pored nastavnih modula navedenih u članku 16., imaju kao obvezni modul i stručni projekt koji vodi, od Voditelja studija, izabrani mentor.
Stručni projekt je rad skupine studenata (do petero studenata, ovisno o temi) radnog opterećenja 6 ECTS bodova, čiju temu i mentora određuje Voditelja studija.
Stručni projekt je timski rad koji se u pravilu izvodi tijekom 6. semestra, a po svom sadržaju i koncepciji je rješavanje određenog stručnog problema, zasnovanog na stvarnim istraživanjima i stvarnim podacima, ili simulaciji određenih problema. Aktivnosti na projektu usmjerene su na definiranje problema, analizu stanja i traženje rješenja za određeni praktični problem vezan uz područje studija.
Svi studenti uključeni u određeni projekt imaju pojedinačna zaduženja (čitanje literature i prikupljanje podataka), koja tijekom semestra integriraju u zajednički pisani rad (elaborat), te
pripremaju usmenu predstavljanje rezultata.
Rezultati projekta u pravilu teže stručnom radu pripremljenom za objavu u stručnom časopisu ili nastupu na stručnom skupu.
Mentor stručnog projekta ocjenjuje ukupni rad i pojedinačno zalaganje svakog studenta, a ocjena se upisuje u indeks.

6. Opterećenje studenata
Članak 18.
.....Uspješnim studentima, čiji je prosjek veći od 4.0, koji uredno pohađaju nastavu, imaju položene sve module i koji to žele, može se omogućiti upis i više od 35 ECTS bodova sa
ciljem bržeg završavanja studija ili šireg obrazovanja.
Također, uz suglasnost Voditelja studija, student može u semestru upisati i manje modula od 30 ECTS kad mu raspored ili izbor modula koji se izvode u tom semestru ne odgovara, ali ukupni zbroj ECTS bodova na kraju akademske godine mora biti minimalno 54 ECTS bodova.
8. Obveze i prava studenata
Članak 21.
.... Student ima pravo:
-da prema vlastitom izboru, radi stjecanja dopunskih znanja, upiše i polaže module na ostalim studijskim programima na Fakultetu i Sveučilištu, kao i izvan Sveučilišta sukladno odgovarajućim općim aktima

10. Prijelaz studenata na drugi studij unutar Fakulteta i iz drugih visokih učilišta
Članak 30.
Pojedine module iz drugog studija na Fakultetu i drugih fakulteta unutar Sveučilišta ili drugog Sveučilišta, student Fakulteta može upisati unutar predviđene kvote od 18 ECTS kao potpuno
izborni modul (PI).

Isto se odnosi i na studente drugih fakulteta.

18. Završni rad
Članak 47.
Za stjecanje svjedodžbe "Prvostupnik", student je dužan izraditi završni rad koji će ocijeniti izabrani mentor završnog rada.
Završni rad je u pravilu pisani stručni ili pregledni rad opsega 20-30 tiskanih stranica, koji obrađuje određenu cjelinu iz područja određenih studijskim programima, a koja mora biti
utemeljena na najnovijim stručnim i znanstvenim spoznajama, i literaturi. U pravilu, Vijeće studija tijekom studija predlaže listu tema i mentora završnih radova koje studenti biraju prema osobnom interesu. U slučaju da istu temu i mentora želi više studenata, mentor pridržava pravo izbora studenta.
Sukladno osobnim stručnim interesima, posebnu temu završnog rada i mentora može predložiti i student; tada je obvezna potvrda Vijeća studija. Ukoliko student ne izabere ni jednu od ponuđenih tema, i ne predloži posebnu temu, Vijeće studija će mu dodijeliti temu i mentora završnog rada.
Završni rad ima opterećenje 6 ECTS bodova i ocjenjuje se istim sustavom ocjenjivanja kao i moduli, a ocjena se upisuje u indeks.


maja h.

- 21:45 -

Mudro zbori (1) - Ispis 50lp - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.