Petak...danas ću obraditi ovu ljepoticu
volim je u svim varijantama
razrezat ću je s trbušne strane,očistiti od utrobe, odrežite škrge i oprati...
narezat ću je na odreske, posoliti i popapriti
odreske ću pržiti na zagrijanom ulju sa svake strane dok ne pozlate
prilog će biti krumpir, skuhan u ljusci, oguljen i narezan na komade
na zagrijanom ulju popržite ću malo slanine narezane na kockice,
dodat ću krumpir, promiješajte i kratko popržite.
Palamidu ću preliti mješavinom maslinovog ulja,
nasjeckanog češnjaka
i peršina
i poslužiti s krumpirom.
fotka: moja
i moja turšija je gotova
ispala je super...sačuvane su prirodne boje namirnica
zdrava je i poželjna
nju ću servirati uz neke druge kombinacije
primjećujete u njoj jabuku...
u turšiji je kao ukras ali i kao zanimljiv dodatak izvrsnog ukusa
uz današnju palamidu bit će salata od crvenog radića
fotka: moja
što je salata šarenija to je bolja...
ovu sam imala jučer
bila je baš za gušt...
fotka: moja
|