Aeroklub Petrinja

četvrtak, 03.09.2009.

Prvi let na proljeće

"Aeroklub Petrinja ozbiljno radi na ostvarivanju projekta poletno-sletne staze te gradnji hangara u Reljkovićevoj ulici. Trenutno se prikupljaju papiri te je objavljena ponuda za otkup zemlje za stazu. Na izvanrednoj skupštini koju su održali u petak, radi povećanja broja članova, potvrdili su predsjednika kluba Antuna Malovića, usvojili Statut te izabrali Upravni, Nadzorni odbor i Sud časti.

Zvonko Belošević je govorio predstojećim planovima:“Prioritet je zadatak da dobijemo zemlju za građenje hangara. Česticu nam treba ustupiti Grad Petrinja. Mislimo da je realno da bi se u toku slijedeće godine to moglo dogoditi.“ Kad sve bude gotovo, ponovno će proraditi motorna, jedriličarska, paragliderska, padobranska i aeromodelarska sekcija. Sve su to troškovi od nekoliko stotina tisuća kuna, a puno im pomaže njihov član Đuro Gavrilović. Iz ljubavi prema letenju klubu je na korištenje ustupio i prvi kat svoje rodne kuće na Radićevom trgu.


O predsjedniku kluba Antunu Maloviću saznajemo da se zanima za letenje još od malih nogu kad je u Petrinji završio tečaj i napravio prvi let. Ne sjeća se točno godine, ali kaže da je bio 1.maj šezdestih godina i da je bio lijep dan. Veliki je zastoj u njegovu letenju nastao kad se ugasio klub u Petrinji. Nakon toga je pošao u Veliku Goricu gdje postoji klub i tamo nastavio letjeti. Plan je da se jednog dana petrinjski i velikogorički klub pobratime, otkrio je u petak. Zadnji put je letio prije dvadesetak dana u Ivanić Gradu s „Pipistrelom“ i klupskim zmajem.

Na skupštini su bili i mlađi članovi. Ivan Kasikić se bavi modelarstvom jednu godinu i izradio je jedan avion. Odmalena voli avione, a na internetu je vidio da postoje avioni na daljinsko upravljanje pa si je jednog i kupio. Kad odraste želi biti profesionalni pilot. S njim je bio i njegov prijatelj Aleksandar Dabić koji je, odmah nakon što je saznao za klub, odlučio postati njegov član. Ako mu se to svidi, postat će pilot.

Klub je trenutno vlasnik jednog motornog zmaja. Pogoni ga njemački motor „Hierth“ koji ima 47 konjskih snaga, može nositi dva čovjeka i postići visinu od 1200 metara. Opremljen je i sa svim potrebnim instrumentima poput visinomjera i variometra. U planu je kupovanje još jednog motornog zmaja jačeg od ovog"...Petrinjski radio 24.10.2008.

03.09.2009. u 23:11 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  rujan, 2009  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Rujan 2009 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Aeroklub Petrinja

Djelatnost aerokluba je promicanje, razvitak i unapređivanje zrakoplovnog športa i zrakoplovnog obrazovanja.

Adresa;
Aeroklub "PETRINJA",
Radićev trg,
Petrinja 44250
Hrvatska

ANTUN MALOVIĆ, Predsjednik aerokluba

Članovi

Uskoro...

Sponzori/Donatori

- Gavrilović,
- Grad Petrinja,