Biljke za kamenjar - Pravi datiranje

ponedjeljak , 14.01.2019.

Trajnice za kamenjar: pogledajte izbor trajnica za kamenjar










Click here: Biljke za kamenjar






Cijena - uobičajeno 10 kn, ponegdje 15 kn, ali se dalo naći i za 5 i 7 kn. Dekorativan i lak za održavanje kamenjar je odličan izbor ako želite svom vrtu dati malo autentičnosti.



biljke za kamenjar

Tu su i besplatni savjeti za uređenje interijera kao i popis dizajnera i arhitekata. Pritom imajte na umu pošto se radi o kamenjari male površine, da u nju posadite biljke koje nisu previše bujnog rasta, kao što su zvončić Campanula , žednjak Sedum , kamenika Saxifraga , jastučac Aubrieta , čuvarkuća Sempervivum , timijan Thymus i dr. Timusi su pogodni za veće površine.



biljke za kamenjar

biljke za kamenjar - Evo jedan primjer kako da se napravi kontrast među biljkama.



biljke za kamenjar

Molim sve one koji imaju kamenjar ili nešto znaju o biljkama za kamenjar da podijele sa nama to iskustvo. Ja imam neki maleni ali baš maleni kamenjar. U njega sam posadila dvije vrste karanfila,phlox subulata,kamenjarku i još neke biljčice koje sam sijala prošle godine ali im neznam ime. Mislim da će ove godine cvjetati ,na paketiću je i pisalo da su za kamenjar ali bez pojedinačnih naziva. Ako ova tema već postoji molim urednika da je tamo premjesti. NUNA citat: Molim sve one koji imaju kamenjar ili nešto znaju o biljkama za kamenjar da podijele sa nama to iskustvo. Ja imam neki maleni ali baš maleni kamenjar. U njega sam posadila dvije vrste karanfila,phlox subulata,kamenjarku i još neke biljčice koje sam sijala prošle godine ali im neznam ime. Mislim da će ove godine cvjetati ,na paketiću je i pisalo da su za kamenjar ali bez pojedinačnih naziva. Ako ova tema već postoji molim urednika da je tamo premjesti. I onda ,ako je kamenje premalo ili su biljke breblizu jedna drugoj,ugushe jedna drugu i nelichi ninashta lichi na isprepletanu masu raznog bilja ispod kojeg je kamenje I drenaza je jako vazna jer sve te biljke ne podnose vlagu pa ako zemljishte ispod njih nije drenirano ,dolazi do truljenja!!! I zemlja za kamenjar ne bi trebalo da bude preterano plodna jer tada biljke pochnu da divljaju!!! E, da se pohvalim, i ja od ove godine imam kamenjar... A u kamenjaru ima mini-karanfila, seduma raznih, uglavnom niske vrste.... Ima i alpskog irisa, mini - varijanta... MA JA SAMhtela da preuredim ovog proleca moj kamenjar ubedila sam muza da taj deo bastice bude moj posto je on zeleo tu samo da bude travnjak ali sam ipak ja isterala svoje. Posijala sam u pukotinama sjeme aubriete pa ću vidjeti koliko će se primiti. Planiram posaditi i plave zvončiće dobila sjeme od forumašice. Vodila sam računa da je kamenje iz prirodnog okruženja ovdje kod nas je tamniji kamen. Ali to ovisi o i efektu koji se želi postići. Istina je da treba imati u vidu da će se biljke početi širiti pa ih ne treba natrpavati. Primjer najljepšeg kamenjara koji sam vidjela je onaj u Botaničkom vrtu u Zg visina stijene je preko visine čovjeka i biljke su tako posložene da se doima da je utjecaj čovjeka bio zanemariv.



Kamenjar na Bukovcu
Izbor vrsta je zaista velik, a uključuje i patuljaste vrste crnogorice, nisko zimzeleno grmlje, jastučaste trajnice i razne lukovice. Tu je i oprema za kupaonice, kade, tuš kabine, keramičke pločice... Sada je pravo vrijeme da bi krenuli u radove u svom vrtu,da bi proljeće i ljeto u vašem dvorištu bilo mirisno i puno šarolikog cvijeća. Rastu prilično brzo, a visina biljke može biti od 5 do 50 cm. Najviše ima niskih trajnica. Zatim na tako oblikovanu, dobro utabanu površinu treba postaviti kamenje. Za sve je potrebno da prođe izvjesno vrijeme, zato budite strpljivi. Prvenstveno rabimo zimzeleno nisko grmlje, patuljaste četinjače, niske i jastučaste trajnice, ali ne smijemo zaboraviti ni Ijetnice jednogodišnje cvijeće.

[Bh portal|Olx oglasi bih|Pricaonica zaljubi se net]






Oznake: biljke, za, kamenjare, niske, trajnice

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.