Krvarenje tijekom sexa - Pronađi pratnju

nedjelja , 20.01.2019.

krvarenje nakon spolnog odnosa










Click here: Krvarenje tijekom sexa






Nekidan se ponovilo no ovaj put sam jako prokrvarila a menstruaciju bi trebala dobiti tek za 10 dana. Ja i moja devojka imali smo odnosi ona je tad igubila nevinost 22. Postkoitalno krvarenje nije normalna ali je na sreću, češće bezopasna pojava ali, i pored toga zahteva vanredni ginekološki pregled.



krvarenje tijekom sexa

Sam problem zbog kojeg se krvarenje uopće javlja nećete uspjeti odgonetnuti sami pa biste svakako trebali posjetiti ginekologa, a što se izvora krvarenja tiče, ono može dolaziti iz ulaza u vaginu, septuma vagine kojega ima jedna na 3000-80000 žena , cerviksa te iz maternice. Čak 80 posto žena koje su doživele oštećenje međice tokom porođaja, žali se na bolne polne odnose tri meseca nakon porođaja, što nije slučaj s onima, koje nisu imale oštećene međice.



krvarenje tijekom sexa

17 stvari koje cure treba prestati učiti o seksu - Upit čitateljice Čitateljica nam je rekla kako ima 24 godine te od svog prvog spolnog odnosa ima dispareuniju.



krvarenje tijekom sexa

Dok je ženama jako dobro poznato da se krvarenje može dogoditi nakon prvog seksualnog odnosa, puno je manje poznato da čak 9% žena doživi krvarenje nakon seksualnog odnosa u nekom stadiju života. Iako ovakvo krvarenje može biti posljedica nedovoljne vlažnosti prilikom odnosa, ono može biti i indikacija nečega puno ozbiljnijeg. Sam problem zbog kojeg se krvarenje uopće javlja nećete uspjeti odgonetnuti sami pa biste svakako trebali posjetiti ginekologa, a što se izvora krvarenja tiče, ono može dolaziti iz ulaza u vaginu, septuma vagine kojega ima jedna na 3000-80000 žena , cerviksa te iz maternice. Svako od ovih krvarenja ima nekoliko drugačijih uzroka, a svakako je najčešće krvarenje zbog oštećenja septuma vagine koje može biti poprilično obilno. Ukoliko primijetite krvarenje nakon odnosa, najvažnije je obratiti pozornost na obilatost i učestalost krvarenja. Mnogo krvi nikada nije dobar znak pa biste u tom slučaju odmah trebali posjetiti doktora. No pregled ne biste trebali odgađati čak ni kada krvarenje brzo prođe, kao ni u slučajevima kada ne dolazi u paketu s bilo kakvom boli. Uzrok krvarenja mogu biti i određene spolno prenosive bolesti poput HPV-a, klamidije, gonoreje i trihomonijaze, ali i polipi na grliću maternice. Najvažniji razlog zbog kojega ne biste smjeli odgađati posjet ginekologu je taj što redovito krvarenje tijekom i nakon seksa može biti jedna od prvih indikacija cervikalnog karcinoma. Što se prevencije tiče, kada je seksualni odnos u pitanju, uvijek biste trebali voditi računa da ste dovoljno vlažni, budući da zbog učestalih odnosa ili iznimno dugotrajnih može doći do laganog krvarenja. Starije žene kod kojih su razine estrogena niže no kod mladih imaju još osjetljivije tkivo vagine, još sklonije oštećenjima pa i one moraju voditi računa o vlažnosti. A ako sumnjate da vaše krvarenje nije posljedica nedovoljne vlažnosti, svakako se javite svom ginekologu!



Suspense: Dead Ernest / Last Letter of Doctor Bronson / The Great Horrell
Na žalost, ne postoji određeni lijek koji bi mogao izliječiti vulvodiniju, ali postoji određeni tretmani s kojima se simptomi mogu smanjiti. Jarka, crvena krv znači da je riječ o svježoj krvi i ovisno o jačini krvarenja može imati utjecaja na budućnost trudnoće. No, reći 'muškarci misle o seksu svakih sedam sekundi' jednostavno nije istina. Negativni simptomi pobačaja, osim gubitka djeteta na koje treba na vrijeme reagirati su dugotrajno krvarenje, pojaćavanje bolova, groznica, slabost ili vrtoglavica. Tekstove objavljene na VoxFeminae.

[Svingeri latviesu komedija aktieri|Lejla Brčaninović (@Lbrcaninovic) on Twitter|Horoskop rak 2018]






Oznake: krvarenje, nakon, spolnog, odnosa

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.