Cursors

MOPS- mali slatki peso bez mane.... (sve što ste ikada htjeli znati o njemu) - Tko se zadnji smije, najsporije razmislja... :) - Blog.hr

Tko se zadnji smije, najsporije razmislja... :)

30.04.2006., nedjelja

MOPS- mali slatki peso bez mane.... (sve što ste ikada htjeli znati o njemu)

Image and video hosting by TinyPic
OVO JE ON



PODRIJETLO: pretpostavlja se da je podrijetlom iz Kine, no vodi se kao engleska pasmina

KAKO IZGLEDA Izrazito je mišićav i skladno građen. Nosni dio lubanje mu je kratak. Oči su mu smeđe i okrugle, a uha tanka i mala. Tijelo mu je kratko sa širokim i dubokim prsnim košem, a leđna linija je ravna. Rep je dvaput svinut i nošen sa strane.

KOLIKO JE TEZAK I VISOK Visok je oko 35 cm. Težina mu se obično kreće od 6,3 do 8,1 kg.

BOJA IM JE... najčešće srebrno-sive ili boje bijele kave, s crnom maskom na licu. Mops može biti i cijeli crne boje.

Image and video hosting by TinyPic
CRNA I BIJELA VARIJANTA...

KAKVE SU NARAVI Mops je jednostavan, prilagodljiv, smiren i druželjubiv pas. Jako je osjećajan i inteligentan. Ne laje puno osim kad upozorava na dolazak neznanaca. Većina ih hrče.

KAKO IH ODGAJATI Odgoju ovog psa morate pristupiti nježno i osjećajno. Osjetljivi su na ton vašeg glasa, tako da ih nije potrebno oštro kažnjavati. Brzo uči.

KAKO SE SLAZE SA DRUGIMA Mops se dobro slaže s drugim psima i kućnim ljubimcima, a prema djeci i posjetiteljima se ponaša besprijekorno. Nemojte zaboraviti da traži puno pažnje i ljubavi, te da je ljubomoran ako je pažnja gospodara usmjerena nečem drugom.

KAKO GA NJEGOVATI Nabore na licu povremeno treba očistiti posebnim losionom namijenjenim toj svrsi. Njega dlake nije zahtjevna. Staru i slabu dlaku lako se može odstraniti gumenom četkom (najbolje jednom tjedno). Kupa se 3-4 puta godišnje. Ukoliko se ukaže potreba, ukapajte im kapi za oči.

JESU LI SKLONI BOLESTIMA Ova pasmina nema ozbiljnih bolesti vezanih specifično za nju, ali zbog osobite anatomske građe lubanje imaju sužen nosni prohod, pa posljedica toga može biti otežano disanje. Također imaju plitki suzni kanal pa im često suze oči, zbog čega treba voditi pojačanu brigu o očima. Osjetljivi su na vrućinu i anesteziju. Životni vijek im je od 12 do 15 godina.

KAKO ZIVE Možete ga imati i u malenom stanu, nikako u dvorištu. U šetnji vole skakutati i trčati uokolo kada je lijepo vrijeme. Kada je vruće, ne ostavljajte ih predugo vani, te im osigurajte svježe mjesto u hladu gdje će moći provesti ostatak dana.




- 08:23 - KOMENTIRAJ!!! (4) - AK OCES ISPRINTAJ - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Psjetite ove jebeno dobre blogace:

ODITE NA SVOJ BLOG I EDITIRAJTE GA...samo ovdje-

TEST