Bijela rotkva priprema - Pronađite djevojku

subota , 22.12.2018.

Crna rotkva










Click here: Bijela rotkva priprema






Nalazi se i na crtežima grobnica starih Egipćana, koji su je smatrali čudotvornom i ljekovitom. Dobar je izbor vitamina C, a bogat je i karotenom. Uz pomoć sastojka rafanola, koje predstavlja eterično sumporno ulje, djeluje i na izlučivanje sluzi iz disajnih organa, zbog čega se sok ili sirup preporučuju kod bronhitisa, prehlade i kašlja, a sadržaj lizocina djeluje antibakterijski. Dovoljno je narezati korijen zajedno sa korom na tanke kriške i poslagati ih u metalnu posudu.



bijela rotkva priprema

Nestajanje edema najupečatljivije je oko članaka nogu. Iseče se koren zajedno sa korom na tanke kriške i slaže u slojevima u činiju.



bijela rotkva priprema

Crna rotkva - Od vitamina najvažniji je vitamin C, a zatim karoten, odnosno provitamin A i vitamini B grupe. Rotkvu uvijek koristite bez soli Rotkvu nipošto ne valja soliti, jer u tom slučaju ona postaje štetna.



bijela rotkva priprema

U zadnje vrijeme sve se više pažnje posvećuje biljci pod imenom — bijela rotkva ili daikon. Daikon, odnosno bijela rotkva kao i obična rotkva spada u korjenasto povrće. Za razliku od rotkvica koje smo navikli jesti, sočnija je i hrskavija, te blažeg okusa. Osim toga, puno je zdravija od obične rotkvice. Dobrobiti bijele rotkve ili daikona Razlozi zašto je daikon sve popularnija i sve se više koristi u kuhanju su višestruki. Daikon je primjerice odlična za pospješivanje probave. Dovoljno je da pojedete malo naribanog daikona i umanjit ćete probavne tegobe. Osim kod probavnih tegoba, daikon je dobar saveznik za one koji se žele riješiti masnih naslaga. Zapravo djeluje kao čistač u našem tijelu. U skladu s tim, dobro djeluje i na rad bubrega. Dobar je izbor vitamina C, a bogat je i karotenom. Biljka sadrži i vitamine, osobito kalij i kalcij. Zbog svega toga trebalo bi je svakako uvesti u svoju prehranu, ako ne već svakodnevnu, onda barem povremenu. Ako vam se ne da kuhati, daikon možete jednostavno jesti kao grickalicu. Čak je ne treba guliti već samo oprati i spremna je za jelo. Posebno će se svidjeti onima koji su ionako ljubitelji rotkve. Bijela rotkva će vam biti još i draža jer njezin okus nije toliko intenzivan što je čini i ukusnijom i prihvatljivijom za više nepca. Konzumiranje daikona Daikon je poznat i pod nazivom japanska repa, stoga ne čudi informacija da se najviše koristi u Kini i Japanu, štoviše stanovnici tih država su ludi za ovom biljkom. Jedu je sirovu u salatama, ili kuhanu, prženu, na sve načine. Čak je peku i na roštilju, a dobar je dodatak i različitim varivima. Ako se odlučite za korištenje daikona u kombinaciji s drugim povrćem, slobodno ga dodajte bez straha jer on sam i nema izražen okus. Prije će skupiti arome ostalih sastojaka.



Saveti za EFIKASNO uklanjanje TAMNIH FLEKA sa lica
U zadnje vrijeme sve se više pažnje posvećuje biljci pod imenom — bijela rotkva ili daikon. Bilo da je riječ o crnoj ili bijeloj rotkvi, važno je znati da ova biljka obiluje korisnim sastojcima. Za žene je rotkva od velike važnosti, jer zadovoljava potrebe organizma za mineralima i enzimima i na taj način utiče na podmlađivanje. BIJELA ROTKVA Bijela rotkva se češće susreće u istočnjačkoj kuhinji, i to posebno kineskoj i japanskoj. Takođe se surova crna rotkva dodati u blender ćime se može napraviti sok od crne rotkve. Zanimljivo je da je često ljudima koji imaju već žućni kamenac,često savjetovano da izbjegavaju jesti rotkvu u velikoj količini,jer može djelovati da žućni kamenac izađe kroz mjehur, a zatim se zaglavi unutar zajedničkog žučovoda. Za razliku od rotkvica koje smo navikli jesti, sočnija je i hrskavija, te blažeg okusa. Bijela rotkva je tipična za istočnjačku kuhinju, posebno kinesku i japansku.

[Sex starih zena|Severina pjesme|Sto je badoo]






Oznake: crna, rotkva

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.