23.07.2006., nedjelja

Sretan rođendan, Slash!

Image Hosted by ImageShack.us

Legenda rock glazbe i jedan od najboljih gitarista svih vremena, Slash, rođen je na današji dan u Londonu,1965. godine pod imenom Saul Hudsn. Oba roditelja bili su umjetnici, majka dizajnerica a otac je radio na grafici mnogih albuma poznatih glazbenika. Sa 11 godina seli se u Los Angeles sa majkom. Sa dugom kosom i jeans hlačama nije se uklapao s drugom djecom, bio je autsajder u školi. Okružen priateljima svojih roditelja, umjetnicima, naviknuo se na ekscentričnost ljudi iz glazbenog svijeta. Česti gosti bili su mu David Greffen, Iggy Pop, David Bowie... Ta okolina pripremila ga je na stresan svijet glazbe, sukoba između biznisa i umjetnosti. Sredinom 70' roditelji se razvode, a Slash se useljuje baki. Uskoro se počinje zanimati za BMX natjecanja, s vremenom postaje profesionalni BMX vozač, osvaja novac i nagrade. U 15. godini događa se preokret, povijesni trenutak koji če mu promjeniti život. Baka mu daje prvu gitaru. Imala je 5 žica, ali Slash ju je naučio svirati. Rani glazbeni idoli bili su mu Led Zeppelin, Rolling Stonesi, Aerosmith, Jimi Hendrix. Sudjelovao je na Aerosmithovom albumu Rocks. Sviranje sa glazbenim idolima mnogo mu je značilo. Posvečivao je najmanje 12 sati dnevno sviranju gitare. Društveni život postao je bolji a s vremenom je napustio školu.

Image Hosted by ImageShack.us

Upoznaje Stevena Adlera i ubrzo i ubrzo formiraju grupu Road Crew. Nakon više izmjena unutar nekoliko bendova napokon nastaju Guns N' Roses. Nakon «Illusion» turneje Slash postaje Američki građanin. Slash stvara još jedan bend u kojem svira usporedno s Gusnima, Slash's Snakepit. Snimaju album «It's five o'clock somewhere» koji postaje platinast diljem svijeta. Za potrebe jednog koncerta u Budimpešti stvara još jednu grupu, Slash's Blues Ball. Za svo to vrijeme Slash je čekao da Axl ponovo okupi Gunse. Slash i Axl raspravljali su o glazbenom smjeru benda, Slash je želio rock bend a Axl tehno/industrial. Nakon mnogo susreta i burnih rasprava u listopadu 1996 Slash odlazi iz Guns N' Roses,a Axl sudski zadržava pravo na ime benda. Slash je ponovo okupio Snakepit i u jesen 2000 izdaju novi album. U srpnju 2001 Slash izlazi iz benda. 2003 stvara novi bend, Velvet Revolver, s 2 člana Guns N' Roses, Matom i Duffom, dovode vokal i gitarista te rade na nekoliko soundtracka i izdaju album «Contraband».

Image Hosted by ImageShack.us

Nekadašnji ovisnik o heroinu smirio se. Nekoliko godina ne uzima droge. Velika promjena desila se kad se zaljubio u Renee Suran. Vjenčali su se 10.10.1992, a razveli u jesen 1997. Nakon rastave susreče Perlu Ferrer, zaljubljuje se i vjenča 15.10.2000. 2 godine kasnije dobiva prvog sina, Londona Hudsona a nakon 2 godine i drugog, Cash Anthony Hudsona. Iako se smirio i uživa u ulozi oca i supruga, još uvjek voli glazbu, gitaru i fanove.

<< Arhiva >>