listopad, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (4)
Studeni 2010 (5)
Listopad 2010 (4)

Komentari Yes Or No

Opis bloga

Linkovi

Dnevnik.hr
Blog.hr
Forum.hr

petak, 22.10.2010.

Krupna riba




Naslov originala: Big Fish
Žanr: komedija, drama, fantastika
Trajanje: 125'
Godina izdanja: 2003.
Uloge: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Danny DeVito, Helena Bonham Carter, Steve Buscemi, Alison Lohman
Režija: Tim Burton

Sadržaj: 'Krupna riba' je bajkovita priča o Edwardu Bloomu, ispričana na način na koji Bloom priča svoje bajke. Edward je ostario i sjeća se kako su ga njegova lutanja odvela daleko od malog gradića u Alabami, oko svijeta i ponovo natrag. Njegove dogodovštine su opsjenarski opčinjujuće, isprepliću se divovi, vještice, pljačkaši banaka i duh velike ribe.

Moja preporuka
: Evo mene opet! Ovo je jedan pre, pre dobar film naravno od Tim Burtona! Ovaj film morate pogledati!. Taj Tim Burton ima stvarno bujnu i kreativnu maštu. Evo malo o filmu: Ovo je jedna bajka u realnom svijetu. A kakva bi bila bajka da nije ispunjena i ljubavnom pričom koja je tu nekako usputna stvar ali simpatično predstavljena. Da ne uništim film i da ne ispričam sve do kraja to ću prepustiti vama. Film svakako pogledajte(ako već niste).

Moja ocjena: 9/10



P.S. Ako ima netko tko čita ovaj blog(čisto sumnjam) molim da ostavi u komentarima nekakav pozdrav čisto da znam da je netko pročitao post. Hvala!



| Komentiraj (7) | Printaj | # |

četvrtak, 21.10.2010.

Charlie i tvornica čokolade



Naslov originala: Charlie and the Chocolate Factory
Žanr: avantura, fantastika, dječji
Trajanje: 106'
Godina izdanja: 2005.
Režija: Tim Burton

Sadržaj: U centru stvari je siromašan, ali sladak dobrica Charlie Bucket (Freddie Highmore), koji s roditeljima (otac mu je upravo otpušten iz tvornice zubne paste) te bakom i djedom dijeli skučen stančić. Kada ekscentrični vlasnik tvornice Wonka (Johnny Depp) čija je čokolada internacionalno poznata, objavi gradu i svijetu da traži dostojnog nasljednika svog bogatstva, Charlie sanja da će upravo on biti jedan od kandidata. Kandidatom postaju samo petorica sretnika – djeca koja u jednoj od čokoladica pronađu zlatnu kartu, te otkrićem zarade boravak u tvornici čudnjikavog Willya Wonke.

Moja preporuka: Vidio sam prije par dana na televiziji najavu za ovaj film pa sam ga zato odlučio preporučiti da ga pogledate. Film je opuštajuća avantura, fantastika za djecu i odrasle. Tim Burton je i ovog puta pokazao kako je odličan režiser.
Film možete pogledati nećete zažaliti, a ne trebate ni ići u videoteku već samo okrenuti HRT2(ili HRT1).

Moja ocjena: 8/10



| Komentiraj (1) | Printaj | # |

ponedjeljak, 11.10.2010.

Sumrak saga: Pomrčina




Žanr: fantastika, romansa, teen
Trajanje: 124'
Godina izdanja: 2010.
Uloge: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Bryce Howard, Jodelle Ferland, Jack Huston, Ashley Greene Režija: David Slade
Scenarij: Melissa Rosenberg

Kratak sadržaj: Bella i Edward ponovno su zajedno, ali njihovoj vezi prijeti nova sila: zla vampirica koja želi svoju osvetu. Dok se nastavljaju opasne bitke između vampira i vukodlaka, Bella će biti prisiljena birati između svoje prave, istinske ljubavi Edwarda i prijateljstva s Jacobom. Ali, postoji još jedan izbor s kojim će Bella biti suočena: smrtnost ili besmrtnost?

Moja preporuka: Evo, došao je i Sumrak saga: Pomrčina još jedan isprdak Sumrak franšize. Što se je promijenilo od druga dva nastavka? Više-manje ništa.
Bella je i dalje do ušiju zaljubljena u Edwarda. Njene planove da se vjenča za Edwarda te da sama postane vampirica i dalje komplicira vukodlak Jacob. Bla, bla, trulu, lu sve je to prožvakano u prva dva nastavka.
Zaključak: ako niste napaljena tinejdžerica koja slini za Robertom Pattinsonom ili pak za Taylorom Lautnerom onda nemate što tražiti od tog filma.

Moja ocjena: 2/10



| Komentiraj (4) | Printaj | # |

nedjelja, 10.10.2010.

Shutter Island




Žanr: krimi, triler, misterija

Trajanje: 138'

Godina izdanja: 2010.

Redatelj: Martin Scorsese

Scenarij: Laeta Kalogridis, Dennis Lehane

Uloge: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow

Kratki sadržaj: Godina je 1954., Hladni je rat na vrhuncu, a šerif Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) i njegov novi partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) pozvani su na Otok Shutter da istraže nevjerojatan nestanak genijalne višestruke ubojice iz zaključane sobe unutar neprobojne bolnice Ashecliffe. Okruženi ispitivačkim psihijatrima i opasnim psihopatima na udaljenom, vjetrovitom otoku, oni stižu na sablasno, hirovito mjesto na kojem ništa nije onakvo kakvo se čini.

Moja preporuka: Ovaj film ne smijete nikako propustiti! Film se mora pažljivo pratiti jer sve do kraja filma nisi siguran u ono što vidiš. Film je vrlo zanimljiva psihološka drama/misterija/triler. Glumačka ekipa je fantastična.

Moja ocjena: 9/10



| Komentiraj (0) | Printaj | # |

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.