1gnjemci-kuhari5
22.03.2006., srijeda
RECEPTI OD PILETINE
|
PILETINA ULISNATOM TIJESTU Vrijeme pripreme: 40 min. Sastojci: 75 dag pilećeg filea 30 dag pilećih jetreca 1 srednja glavica luka 2 žlice kiselog vrhnja 1 žlica maslaca 1 žlica ulja sol papar 1 omot smrznutog lisnatog tijesta 1 jaje Priprema: Na zagrijanom ulju popržite na brzo meso sa svih strana. Na maslacu popržite nasjeckani luk, dodajte sitno iskosana jetreca, vrhnje, sol i papar pa mješajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustu smjesu. Razvaljajte lisnato tijesto i narežite na komade koji će biti dovoljno veliki da možete omotati komade mesa. Premažite tijesto smjesom, stavite komad piletine i zamotajte. Poslažite na lim, premažite razmućenim jajetom i stavite peći u vruću pećnicu zagrijanu na 225 stupnjeva oko dvadesetak minuta. |