!!zghool!!

19.01.2006., četvrtak

BAD BLUE BOYS!!

Utakmica u Splitu 1986. godine sa starim rivalom Hajdukom označila je početak današnjih BBB, kakve ih poznajemo. Prema uzoru na već spomenute Talijanske i Engleske navijačke grupe i Dinamovci su tako željeli imati svoj naziv. Predloženo je bilo BAD BLUE BOYS i na opće oduševljenje prihvaćeno i kod onih drugih navijača Dinama koji nisu prisustvovali gostovanju. Iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu članova je bilo sve više, a naravno raste rejting onima sa većim brojem putovanja. Dolazi i do svijesti o vlastitoj promociji tako se rade novi transparenti, sve češće se pale baklje, a i incidenti postaju sve češći. Nasilje se prihvaća kao zaštita grada, a i sami istom mjerom bivaju dočekivani u svim krajevima bivše države. Nacionalni naboj je posebno prisutan u utakmicama sa omraženim istočnim susjedima ,pritom se na tim utakmicama u navijanju za Dinamo i Hrvatsku pridružuje i cijeli stadion.Općeprihvaćeno je mišljenje da su BBB su tih godina pokrenuli naciju i utrli put buđenja hrvatskog naroda iz komunističkih pandži bivše države Jugoslavije.
Krajem osamdesetih sa sjeverne tribine, BBB se premještaju na istočno stajanje, a glavna svrha te promjene bila je blizina terena i želja da ih se što bolje čuje. Vrlo brzo postaju prepoznatljivi sa "navijačkim uniformama" spitfire jaknama, brojnim gostovanjima i sklonostima pravljenju nereda. Među starijim pripadnicima još i danas se vole prepričavati legendarne tuče u Beogradu, Novom Sadu, Rijeci, Splitu, Banja Luci, Ljubljani. BBB se i prvi suprotstavljaju tadašnjoj miliciji 1987. godine, kada u trajnom vlasništvu navijača ostaje i par zaplijenjenih pendreka, te jedan pištolj. Nakon tog obračuna, mediji Bad Blue Boyse proglašavaju najmilitantnijom skupinom, a kao dokaz i potvrdu svoje grupne snage je i objavljivanje svojevrsne 1988. godine u talijanskom SuperTifu, gdje su BBB proglašeni trećim navijačima u Europi po huliganskoj žestini, odmah iza navijača Liverpoola i Chelsea. Sklonost ka neredima postao je uobičajen i sve prisutan među navijačima Dinama. Ovo razdoblje obilježilo je i pojavom sve ljepših transparenata, baklje i dimne kutije postaju prisutne na svakoj utakmici, a pošto je bivša država pucala po šavovima dolazi do sve većeg nacionalnog naboja, zagovara se Hrvatska liga.
By:Ceky

18.01.2006., srijeda

Dinamovci!!


1982 god. dinamo-budučnost

S promjenom kontura stadiona, te samom formom navijača, oni najžešći, koje TV komentatori najčešće prozivaju najvatrenijima, dobivaju svoje na sjevernom stajanju. Mnoge tadašnje fanove to nije moglo zadovoljiti, pa sredinom sedamdesetih često ih možemo vidjeti i na istočnoj tribini, koju za vrijeme derbija dijele s navijačima Hajduka. Period na prijelazu iz sedamdesetih u osamdesete karakterističan je po sjajnim rezultatima Dinama, tako da ovaj klub prati mnoštvo navijača na gostujućim utakmicama, a stadion u Maksimiru nerijetko je ispunjen do posljednjeg mjesta. Glavni navijački rekviziti uz šalove i kape, su zastave na štapovima, koje još nisu bile zabranjene. Podsjetimo, zabrana unošenja zastava na štapovima dešava se neposredno nakon tragedije na stadionu Heysel¸1985. godine. Poslije punih 24 godina apstinencije, Dinamo 1982. osvaja prvenstvo. Te sezone Dinamo je bio praktički nepobjediv, izrazito nadmoćan nad ostalim rivalima. Publika i navijači naprosto su živjeli sa Dinamom i za Dinamo. Primjera radi na posljednjoj utakmici te sezone protiv Budućnosti, u Maksimiru se okupilo impozantnih 50.000 gledatelja. Te 1982. godine Dinamo je imao i rekordnih 45.000 članova, a cijela ta šampionska godina odrazila se i na navijače, tako da se te sezone bilježi i postavljanje prvog velikog, pravog navijačkog transparenta "VOLIM TE MAMA, AL NE VIŠE OD DINAMA". Nakon toga sve je išlo nekim svojim tokom, a blizina Italije i fanatični Englezi ostavili su i traga na Dinamovcima. Želja za organiziranim odlaskom na utakmice i isto takvim navijanjem, vrlo brzo urodila je plodom.
By:Ceky

17.01.2006., utorak

Bad blue boys(kako je krenulo)


Početak navijanja za nogometni klub Dinamo Zagreb seže još u daleke šezdesete godine prošlog stoljeća. Iako tada neorganizirani, te generacije navijača postavile su temelje navijačkog pokreta u Zagrebu. Iz tih najranijih dana Dinamovih navijača ne možemo a da ne spomenemo najveći uspjeh kluba, kada je 1967. godine u Kupu velesajamskih gradova, današnji Kup UEFA, u finalnoj utakmici savladan Leeds United. Najodaniji navijači Dinama, naravno prisustvovali su gostovanju u Engleskoj, a na povratku u Zagreb, bio je priređen zaista veličanstven doček, kojeg oni stariji kroničari još i dan danas znaju prepričavati. Iz tog vremena posebno interesantne su bile utakmice sa klubovima iz Srbije, prvenstveno C. Zvezdom i Partizanom gdje su navijači zdušno bodrili svoj klub, ali i jasno dali do znanja da Hrvatska ipak znatno više naginja zapadu od istočnih susjeda. Beogradske klubove dočekivalo se "na nož", a iz tih vremena pamte se i neke tučnjave sa mrskim neprijateljima.
By:Ceky

02.01.2006., ponedjeljak

Stara i nova godina!!!!!!!

Neopisivo!!!2 dana ne spavanja.....2 dana pijano.....2 dana bolesno ludo....
ali bez cure to je malo banana jel da!!!al dobro nju su zajebale frendice i tak no....
stara godina provedena kod mene i uz cugu do ujutro.......i necu pretjerivat sa starom jer je nova zakon....!!nisam mogo docekat fucking 8 sati da odem do vikia i da odemo u GRGU!!!u pol 8 je doso i sven u trnje i skupili smo se svi i put pod noge i na novu u grgu!!!!na putu do grge vidli smo klince iz kvarta kaj su iznajmili prostor u zgradi i otisli do tam da vidimo kak je....stali smo ispred vrata i eto ti na....."e sto nisam sunce da ti grijem lice".....narodnjaci...odma par mega pod prozor i jasenovac...a klinci onak bahato izlete van...ono kaj je...al sutili su....i napokon mi u grgu ekipe vec tam ima..i cim smo dosli udri po zuji.....u 10 sam vec bio janpi..roko se stoch..a najvise zuja....busman se nacugo ko majka zapravo svi....ekipa se barila bilo je cak i pusenja,pozdrav vikiju:))i tak ludilo....zika odlicna....sale se isro u parkicu i to dva puta i nije opro ruke poslje bacene krkice i butra mu copi prst i stavi sebi u usta....to je bio smijeh svi su se smijali ko majke...a butra pita kaj je:))onda odbrojavanje...ja sam rigo vani...dok su oni 3..2...1...eeeeeeeeeeeeeeee!!!Sretna nova godina...svako svakom....Moram pohvalit brata kaj je napravio vatromet za pamcenje na pomocnom igralistu...bilo je odlicno...
ja sam prvi otiso doma jer nisam mogo vise stajat na nogama....a ovi su ostali svi...oko 4 su dosli baggio i lana spavat kod mene...pa i zubo i busman i sale i viki...pa i mima i sanja...sven me nije mogo probudit jer sam spavo ko beba pa je otiso do zubaka u podrum i zrigo mu se po palicama za bubnjeve...FUJ!!i tako se sve to privodilo kraju oko 11 ujutro su se razisli od mene...ostali smo ja i sale i otisli smo do vikia pa na kavu i raspravljali kak je od salea treba popusila govno...:))navecer opet u grgu da jos cuge popimo kaj je ostalo i u mac..i mado i tak je zavrsilo!!!!
evo slika iz grge.........

sven kod mene...

ja i zubini bubnjevi...

burazov vatromet...





gruba i viki...

tina,gruba i macola...

baggio i ja...

zuja je kozan!!!

ahh pa to smo jeli da....

dinamo...

baggio..brije da ima kitu....

komunjara....

za sankom....

da...inace...to..se najvise pije....

sale barisa....

ekipica



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>