Crtice iz Oxforda

Nemam inspiracije... sukladno tome, vraćam se ljetu i mojoj posjeti Oxfordu. I slikama.
Ne znam ako znate, no dobar dio filma o Harryiju Potteru sniman je u Oxfordu. E pa ja se mogu pohvalit time da sam bila u blagovaonici Hogwartsa gdje blaguju Harry, Hermiona, Dumbledore i ostali junaci dotičnog filma. To je blagovaonica Christ Church-a, oxfordske katedrale i collegea.
College je osnovan u 16. stoljeću na temeljima nekadašnjeg samostana koji datira iz 9. stoljeća. Za vrijeme Engleskog građanskog rata sredinom 17.stoljeća, tamo je živio kralj Charles I. te zasjedao Parlament.
Danas ovaj college broji oko 600 studenata, a tijekom povijesti u njemu su se školovali mnogi (danas) svjetski poznati ljudi, kao na primjer filozof John Locke, neko vrijeme Albert Einstein te pisac Lewis Carroll ("Alice in Wonderland"). Nek se nađe i par riječi i o povijesti zgrade, je li. :)

Ta-daaa:





















wave

23.10.2006. u 22:12 | 8 Ostavi trag (čak i ako nemaš niš pametno za reć) | Print | # | ^


Now every song reminds me of what used to be...


Došla je jesen. Kako ja to znam?
Nemaštoviti bi rekli da je zahladilo, bere se grožđe, opada lišće i tako to. Ne, ne.
Ja znam po tome što se svako popodne u mojoj ulici čuje trula truba trulog kamiona i dvoje optimista kako se deru:

Krompiraaaa, kapuleeeee, cikleeee...!!!!


Jebo te i krompir i kapula s krivim naglaskom i cikla s naglašenim e u množini dok pokušavam nekako spojiti komadiće sna koje sam iscjepkala tijekom noći, da znaš.

Ne znam što bi napisala. A total lack of inspiration.



Koga, čega? Janjetine!
Komu, čemu? Meni!
S kim, čim? Kapulicom mlado
m!
Meni, meni!


Pakiranje kovčega i sam put do tamo. Prepisivanje rasporeda predavanja. Uhvaćivanje u koštac s profesorima iz predmeta koje nisi uspio položit na vrijeme nego su ostavljeni za neke bolje i pametnije dane. Kupovanje karata i sama vožnja gradskim autobusom u vrijeme rush houra. Trosatno putovanje autobusom na relaciji za koju autom treba sat i petnajst. Sjedenje po dva i više sata na jednom mjestu, bez kave i ugodnih sugovornika s ležernom temom razgovora.

Ahhh...
Radosti nove akademske godine...



PS. Obratite pozornost na thuletov blog - dečko se upustio u organizaciju dobrovoljnog davanja krvi, pa se traže zainteresirani dobrovoljci iz Rijeke i okolice!

wave

09.10.2006. u 21:19 | 16 Ostavi trag (čak i ako nemaš niš pametno za reć) | Print | # | ^