nedjelja, 27.04.2008.

Utakmice protiv Klanjca i Cestice (6:0 & 9:0)


Kola prolaze, utakmice su odigrane, ekipa umorna...Možda je i to bio jedan od razloga zašto je blog u posljednjih nekoliko tjedana bio (pre)zapušten. Kraj lige je pred vratima i iako teoretske šanse još postoje teško je za očekivati da će Mladost u konačnici odnijeti naslov pobjednika. Ekipa Sračinca realno je čvršća i kompletnija, a iako u našoj momčadi postoji nekoliko vrlo istaknutih pojedinaca, ipak je potrebno još skupljati znanje i iskustvo, kako bi se u narednim sezonama i godinama koje dolaze pokazali u pravom svijetlu. Onako kako to i zaslužujemo.

Anđela Ćurić, polako ali sigurno 'gura' prema vrhu liste strijelaca. U 11 kola postigla je 28 pogodaka, (o.p dva po utakmici) i suvereno drži vrh liste najboljih. Iako se, posebno u ženskom nogometu, gleda samo na strijelce, vezni i obrana ne smiju biti manje 'vrijedni'. Bez veznih, bez asistencija, napadači neće postizati pogotke. Zato treba spomenuti i naše 'asistente' Petru Ćurić, Josipu Kovačević, Mariju Blažinčić, Petru Vinicki...Neumorne trkače, kao što su Katarina Kolarić, Ivona Orlović, Maja Kosanović, ali i sve koji nisu izravno spomenuti. U nekih godinu dana 'pravog' postojanja. Naučili smo puno novih stvari, upoznali nove ljude i nova mjesta, zabavili se, i što je najvažnije naigrali nogometa. Imali smo boljih i lošijih dana, boljih i gorih rezultata, promijenili trenera...Neki su vjerovali u nas, neki ne.

Sljedeće će sezone nestati regionalna liga. Svi će klubovi biti 'preseljeni' u drugu ligu. Veliki izazov koji je sada pred nama pokušat ćemo dočekati sa što boljim rezultatima i osvojenim kupom. Protekle utakmice protiv Klanjca (6:0) i Cestice (9:0) pokazale su da se forma diže i da ćemo gledati zanimljiv rasplet sezone. Do kraja su ostala još samo tri kola. Devet je bodova u igri i sve je otvoreno. Prvenstvo nije izgubljeno, a sve će odlučivati izravan sraz Mladosti i Varaždinaca.

10. kolo - Mladost Ždralovi - Klanjec (6:0)
Strijelci: Anđela Ćurić (3), Petra Ćurić (1), Petra Vinicki (2)

11. kolo - Cestica 2005 - Mladost Ždralovi (0:9)
Strijelci: Anđela Ćurić (6), Petra Ćurić, Marija Blažinčić, Ivona Orlović.

Danas u 16:30 sati na igralištu će se Mladosti iz Ždralova odigrati 12. kolo regionalnog prvenstva u kojem će se sastati domaća Mladost i Trnava.







27.04.2008. u 12:44 • 7 KomentaraPrint#

četvrtak, 10.04.2008.

Nastavak Sezone Regionalne Hrvatske Nogometne Lige


Počelo je! Nastavak sezone je već u trećem kolu, u kojem će "Mladost" na svom terenu ugostiti Klanjec iz Klanjca. Protekla dva kola prošla su u znaku prilagodbe na novog trenera, novu formaciju i suigračice. Klubu su se pridružile nove snage, a napokon smo dobili i rezervnog golmana.

U prvoj utakmici ugostili smo Oazu Mladost na svom terenu u Ždralovima. Pojačane i bolje suparnice, hrabro su se borile i trčale, a povele su već u ranoj fazi utakmice i polako ali sigurno dobivale utakmicu. Već u 25. minuti zbog ozljede izlazi Antonija Pavlić, a ulazi Marija Blažinčić. Do kraja poluvrijemena Mladost je stvorila nekoliko poluprilika, a izjednačenje donosi Petra Ćurić iz slobodnog udarca sa ruba šesnaesterca. Od početka drugog poluvremena Mladost sve više stišće obranu Oaze a u vodstvo nas dovodi najbolji strijelac prvenstva - Anđela Ćurić. Iako Mladost igra sve bolje i bolje, protivnice uspijevaju izjednačiti na 2:2, a u posljednjoj sekundi utakmice Petra Ćurić promašuje jedanaesterac. Samo bod protiv protivnica sa začelja tablice.

Druga utakmica odigrana je na stadionu u Lepoglavi protiv istoimenih protivnica. Iako nas se jedva skupilo dvanaest uspjeli smo ju odigrati i - izgubiti. Šok se dogodio već u desetoj sekundi utakmice kada se Maja Kosanović "zaigrala" i izgubila loptu pred svojim golom. U nastavak ulazimo bolji, a prvi udarac prema golu Lepoglave upućuje Zorana Štrbac! Nakon nekoliko pokušaja Petre Vinicki i Anđele Ćurić uspijevamo izjednaćiti prekrasnim volejem Anđele Ćurić i njezinim dvadesetim prvenstvenim pogotkom. Anđela Ćurić pogađa i za vodstvo 2:1, no Lepoglava se ponovno vraća i rezultat je izjednačen - 2:2. No, Mladost ponovno dolazi u vodstvo. Za 3:2 pogodila je Petra Vinicki, ujedno i definitivno najbolja igračica susreta. No, ponovno opuštanje i "igranje" u svom šesnaestercu dovelo je do izjednačenja 3:3, a u posljednjoj sekundi utakmice pogreškom golmana primamo još jedan pogodak i Lepoglava odlazi sa punim plijenom.

10.04.2008. u 16:56 • 10 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Komentari da/ne?
--------> POCETNA
--------> O KLUBU
--------> VIJESTI
--------> IGRACICE
--------> UTAKMICE
--------> RASPORED
--------> LIGA
--------> GALERIJA SLIKA
--------> STATISTIKE

ZADNJA UTAKMICA

PLAMEN-MLADOST
Rezultat:3:4

SLJEDEĆA UTAKMICA

Zimska stanka
users online



KLUPSKI STRIJELCI


1) Anđela Ćurić- 40 pogotka
2) Petra Ćurić- 15 pogodaka
3) Antonija Pavlić- 8 pogodaka
4) Petra Vinicki - 6 pogodaka
5) Marija Blažinčić- 6 pogotka
6) Josipa Kovačević- 1 pogodak
7) Maja Kosanović- 2 pogotka

MALI NOGOMET


1) Antonija Pavlić- 8 pogodaka
2) Anđela Ćurić- 7 pogodaka
3) Maja Kosanović- 1 pogodak

Prvenstvo: Zimska stanka

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv