ponedjeljak, 26.05.2008.

Turnir - Sesvetski Kraljevac 2008.


Mladost je u Sesvetskom Kraljevcu prošle godine osvojila titulu pobjednika. Ove je godine, nažalost, nije uspjela obraniti. Vidno nespremne igračice Mladosti nisu se uspjele nositi s realno boljim nogometašicama iz Križevaca, iako su Križevčanke pobjedu izvojevale iz dvojbenog pogotka iz jedanaesterca, te selekcije Agrama, prvakinja Hrvatske u mlađim kategorijama protiv kojih više nije bilo snage. Okrećemo se prvenstvu, treba se što bolje pripremiti za nove izazove i novu, Drugu ligu.

26.05.2008. u 15:00 • 109 KomentaraPrint#

petak, 23.05.2008.

Prva kup utakmica protiv Lepoglave


Uspješno je savladana prva prepreka prema finalu ligaškog kupa. Prva je utakmica odigrana u Lepoglavi u četvrtak, 22. 5. u 17 sati. Bili smo s(p)retnije i bolje, te smo zasluženo odnijele pobjedu. Hat-trickom je započela svoju kup-epizodu Anđela Ćurić. Ogromna pomutnja koju je izazivala u redovima domaće momčadi rezultirala je sa tri pogotka i izborenim jedanaestercem koji je uspješno realizirala Petra Ćurić.

Mladost je ponovno nastupila desetkovana:
Đukanović -- Kos - Orlović - Pavlić - Bublić - Kolarić -- Kovačević - P.Ćurić - Grgić -- Štrbac - A. Ćurić, te Ana-Marija Gledec kao jedina zamjena.

Spomenimo još i da je u drugom poluvremenu iz igre morala izaći Zorana Štrbac, a u igru je sa gola uskočila Martina Đukanović. Tom je prigodom na gol zasjela i Ana-Marija Gledec.

Sljedeći susret odigrat ćemo u Trnavi sa istoimenim domaćinom iz Goričana, a bolji suparnik će se u finalu vrlo vjerojatno susresti sa Sračincem.

23.05.2008. u 17:38 • 7 KomentaraPrint#

utorak, 13.05.2008.

Pobjeda za kraj sezone


Pobjedom se Mladost oprostila od uspješne sezone. Prva natjecateljska godina ŽNK "Mladost" Ždralova, protekla je u usponima i padovima, promjenama trenera, dolascima i odlascima..Na svu sreću, uspjeli smo se održati u kakvom takvom broju i ostvariti dobar rezultat u prvenstvu - drugo mjesto!

Posljednje gostovanje sezone 2007/2008 uspješno smo odradili u Ludbregu (Podravina 02). Tvrda utakmica, ipak je završila u našu korist (3:0), a strijelci su bili: Anđela Ćurić (2), te Iva Grgić. Dodajmo da je Iva Grgić, sad već naš standardni napadač zabila svoj prvi pogodak za Ždralove u službenim utakmicama. Iako nismo uspjeli osvojiti prvenstvo, slijedi nam kup okršaji gdje ćemo se pokušati Sračincu revanširati za ukupnu prvenstvenu pobjedu i odnijeti naslova pobijednika. Prvu utakmicu, 22.5. na Tijelovo, odigrat ćemo u Lepoglavi, dok drugu također putujemo - ovaj put u Trnavu Goričan. U drugom krugu, ako bude sreće, susrest ćemo se sa Sračincem gdje će se odlučiti i o konačnom pobjedniku kupa.

13.05.2008. u 18:45 • 8 KomentaraPrint#

utorak, 06.05.2008.

Žnk Mladost Ždralovi - Žnk Sračinec 5:1


Derbi kola, međusobni susret dva 'giganta' regionalne lige, dva kluba koja su u dosadašnjem dijelu prvenstva suvereno zauzela prve dvije pozicije prvenstvene ljestvice, protekao je u mirnom tonu iako je sreća ovaj put bila na strani domaćina...

Kolo prije kraja prvenstva Mladost je na svom stadionu, u fantastičnoj atmosferi napokon priredila pravu predstavu za rekordnih pedesetak promatrača koliko ih se skupilo pogledati sraz dvije najbolje momčadi regionalne ženske nogometne lige. Iako je momčad Sračinca u Bjelovar stigla kao papirnati favorit, Mladost se potrudila da na terenu sve izgleda potpuno drugačije. Najbolju utakmicu od osnutka kluba odigrale su Mladostašice u sastavu: Martina Đukanović, Antonija Pavlić, Ivana Bublić, Katarina Kolarić, Ivona Orlović, Maja Kosanović, Josipa Kovačević, Petra Ćurić, Marija Blažinčić, Petra Vinicki, Anđela Ćurić, Suzana Jozić, Ivana Kos, Zorana Štrbac, Iva Grgić te Ana-Marija Gledec inače puno poznatija pd pseudonimom 'Mucika'.

Iako su protivnice stigle prilično oslabljene te su zbog spriječenosti pojedinih igračica bile prisiljene od početka nastupiti sa igračem manje, dok se tenzije ni dva dana nakon utakmice ne stišavaju, pobjeda domaće ekipe ne bi smjela dolaziti u pitanje. Ipak, Varaždinskoj se momčadi mora priznati velika srčanost i borbenost. S druge strane, pokazali smo da znamo iskoristiti 'prednost u startu' iako utakmica nije krenula onako kako smo svi priželjkivali...

Već u prvim minutama susreta loptu na korner namješta gostujuća desetka. Savršeno zarolana lopta pogađa desne rašlje domaćeg vratara i gosti iz Varaždina već nakon nepunih pet minuta igre prelaze u vodstvo. No, samo nekoliko minuta kasnije svjedočili smo možda i prijelomnom trenutku utakmice. Petra Vinicki oduzima loptu na samom rubu šesnaesterca te uspijeva oči u oči sa gostujućom vratarkom sigurno poentirati za izjednačenje. Nakon pogotka Mladost se razigrala te su gošće u nekoliko navrata samo neuspješno pokušale ugroziti Martinu Đukanović. Sve su domaće igračice pokazale kako se itekako žele revanširati za poraz u jesenskom dijelu prvenstva, a napori sunapokon urodili plodom kada je najbolji strijelac kluba i lige, Anđela Ćurić, terensku inicijativu materijalizirala. Do predaha se mreža zatresla još jednaput. Strijelac je ponovno bila Anđela Ćurić, donijevši tako domaćima prednost od 3-1 prije petnaestominutnog odmora.

Drugo poluvrijeme započinjemo u nešto drugačijem sastavu. Odličnu ali umornu Mariju Blažinčić zamjenjuje Iva Grgić, dok na mjesto Katarine Kolarić dolazi Suzana Jozić. Bolje i opasnije suparnice početkom drugog dijela više žele pogodak, no sjajnom igrom stoperskog trojca Kos, Pavlić, Jozić svi su gostujući napadi uspješno neutralizirani. Velika se borba pak, vodila na sredini terena. Tu su veliki posao odradile Petra Ćurić, Josipa Kovačević i Petra Vinicki koje su se izvrsno nadopunjavale sa četverostrukim strijelcem, Anđelom Ćurić. Međutim, čvrst obrambeni zid Sračinca uspijevamo probiti tek na polovici drugog poluvremena. U strijelce se hat-trickom ponovno upisuje Anđela Ćurić, da bi pred sam kraj utakmice postigla još jedan pogodak te tako upotpunila kvartet golova u nedeljnom derbiju.

Petnaestak minuta na golu dobila je i debitantica Ana Marija Gledec, a njen debi protiv rivala i gotovo sigurno budućeg prvaka lige nije mogao bolje završiti. Usprkos 'igraču manje na klupi' , budući da je domaći trener Dražen Ivanušec zbog konstantnih prigovora sucu poslan na tribine, uspjeli smo rezultat sačuvati do kraja i tako se dostojno oprostiti od domaće publike, samo kolo prije kraja sezone.

U posljednje kolo putujemo u goste Podravini (Ludbreg), a iako je prvenstvo gotovo sigurno riješeno pokušat ćemo se što dostojnije oprostiti od sezone te sa nova tri boda zacementirati drugu poziciju koja nas na koncu i vodi u drugu hrvatsku nogometu ligu.

06.05.2008. u 19:17 • 23 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Komentari da/ne?
--------> POCETNA
--------> O KLUBU
--------> VIJESTI
--------> IGRACICE
--------> UTAKMICE
--------> RASPORED
--------> LIGA
--------> GALERIJA SLIKA
--------> STATISTIKE

ZADNJA UTAKMICA

PLAMEN-MLADOST
Rezultat:3:4

SLJEDEĆA UTAKMICA

Zimska stanka
users online



KLUPSKI STRIJELCI


1) Anđela Ćurić- 40 pogotka
2) Petra Ćurić- 15 pogodaka
3) Antonija Pavlić- 8 pogodaka
4) Petra Vinicki - 6 pogodaka
5) Marija Blažinčić- 6 pogotka
6) Josipa Kovačević- 1 pogodak
7) Maja Kosanović- 2 pogotka

MALI NOGOMET


1) Antonija Pavlić- 8 pogodaka
2) Anđela Ćurić- 7 pogodaka
3) Maja Kosanović- 1 pogodak

Prvenstvo: Zimska stanka

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv