U ljudskoj je prirodi da pametno misli i nelogichno djeluje

petak, 27.01.2012.

Petak je dan za metak

Prestala sam brojati koji je tocno dan da ja bolujem doma. U potpunosti ignoriram HRT,Rtl i Novu tv koji me obicno samo naljute ili mi je lose,stoga sam odlucila umrtviti svoj mladi mozak E! kanalom i style networkom.Zakon je, ove su emisije toliko povrsne i sve sto cujem cijeli dan je
"omg" i "fashion" i reagira kao inekcija kod zubara...utrnula sam sva.Divno je.
Vjerujem da sam malo bolje i radujem se vecerasnjoj utakmici, s vjerom i nadom da nece biti mrtvih. :)










27.01.2012. u 16:25 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 26.01.2012.

Jel te baca?Je je...

Evala svitu moj :))
Nakon duge 3 godine, selidbe iz daleke Jamerike srcu ipak drage u jos drazu lijepu nasu koja mi redovito krv pije, gubitka lozinke i inog, evo mene nazad na mom blogu.
Ponekad bi usla samo na stranicu i onako sjetno promotrila sve te moje carobne rici koje su samo plovile mojim mozgom i kroz moje prste na tipkovnici izronile na ekranu, i stvarno bi me obuzela zelja da malo pisem.
Zadnja 3 dana sam u tezem gripoznom stanju, radijus kretanja mi ukljucuje put od kauca do kreveta i wc-a.
Tesko se pomirujem s cinjenicom da sam bolesna, tako da sam se zadnja dva dana borila,a danas sam jednostavno prikovana.Zaista-zdravlje je najbitnije.

Jucer sam, jos uvjeravajuci sebe, spremala krem juhu od povrca i kozica i hobotnicu u skrovadi. Juha od tikvica moja-svaki put je malo razlicita, ali svaki put odusevi.Hobotnicu sam dobila od prijateljice, i spremila je vrlo klasicno.








Krem juha od povrca i kozica:
4-5 krumpira
2 mrkve
2 tikvice
malo persina
malo zelja
malo kozica ( 2sake)
Sve ovo popirjate na ulju malo, postupno dodajuci vodu.Posolite i poprite.Kad je povrce omeksalo, sve izmiksati stapnim mikserom.Nadolijte vode, stavite jos saku kozica i pustite da kuha jos nekih 10min. Mozete dodati i vrhnja po zelji.Rezultat:Juha od koje se doslovno mozete najesti.Vrh vrhova, vrh ludje, fenomen.Odusevljava.:)

Hobotnica u skrovadi:
Moj nacin je jednostavan.Ociscenu hobotnicu volim prvo smeksati tako da je skuham u teci par minuti, taman dok ona izbaci svoju boju.Onda je stavim skupa s krumpirima,kapulom,bijelim lukom,lovorovim listom, zacinima i mrkvom u pecnicu na 150 stupnjeva, i na neka 2 ipo sata. Posli toga se otapa u ustima. Grijeh bi bio zalijevati ovakvu morsku mrcinu Zvijezdinim i slicnim uljem. Domace maslinovo ulje-e tek ono jelu daje posebnu car.Ovaj moj persin koji sam razbacala po hobotnici je uglavnom bio za fotku.Nije nuzan.

26.01.2012. u 20:57 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2012  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Siječanj 2012 (2)
Siječanj 2010 (1)
Travanj 2009 (7)
Ožujak 2009 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Uvodna rijec autora :)

Dragi moji, pozdrav veliki od vase Vrtirepkice i dobro vi meni dosli na moj blog.Vec vidim da ste ljudi istancanog ukusa i profinjenog nosa, jer tko ovde oko baci, sigurno je od visokih skola i profinjenih manira;)
Ovo je blog mojih refleksija na svit oko mene, namjerno pisan u dijalektu, ne zato sta ja ka ne znan drukcije, nego moja dusa cvili za Dalmacijom pa moram i to negdi izbacit. Te iste refleksije na svit oko mene, napunjene su znacajnom dozom sarkazma, da ne recen, ruganja. Molila bi sve one koji pate od sindroma osjetljivih trepavica, odnosno naglashenog snobizma i klaustrofobije, da se suzdrze virkanja u moj blog da im ne bi nastetilo.Ja osobno, vrata bloga svoga drzim sirom otvorenima prema svima, i sa bicerinima u ruci.Osim sta ce biti bogat refleksijama, nastojat cu vam odrzat pun zeludac i da vam oci gladne ne budu, posvetit cu se malo i modi i putovanjima-di sam bila, s cim se mogu pohvalit i tako :)
Stoga, jos jednom-dobro mi dosli.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr