petak, 30.11.2007.

DA LI SMO MORALNI POBJEDNICI I / ILI IZBORNI GUBITNICI

Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image
Iskreno od srca zahvaljujem svima koji su dali svoj glas HSU-u, a bilo ih je nešto više od 100 tisuća, ali i onima koji su svoj glas dali drugoj stranci umirovljenika koja se kao trojanski konj pojavila doslovno ni otkuda dovevši mnoge naše birače u zabunu, ili preciznije, više od 20 tisuća glasača, te time direktno oduzela čak 4 saborska mandata. Ipak, moram priznati da smo i usprkos tome očekivali više glasova umirovljenika pa tako i mandata.

No možemo li se ipak smatrati i moralnim pobjednicima, jer smo velikim zalaganjem za umirovljenike i rezultatima koji se mjere milijardama isplaćenim umirovljenicima mimo redovnih mirovina, dokazali svoju učinkovitost koja je ipak nagrađena sa više od 100 tisuća glasova.

Znači sve to naše zalaganje u odnosu na prije četiri godine rezultiralo je povećanjem potpore odnosno broja glasova umirovljeničkoj političkoj opciji, no usprkos toj činjenici, potpuno iskreno moram ponovno kazati da sam ja kao i svi moji suradnici očekivao još puno veći broj onih koji su prepoznali naš mukotrpan rad, pa čak i imali direktnu materijalnu korist, a ponavljam, radi se o preko 700 tisuća umirovljenika koji su u svom novčaniku konkretno osjetili financijsku korist u prethodnom mandatu kada smo imali tri zastupnika.

Po ovom što sam naveo lako je zaključiti da veliki broj umirovljenika iz nekih razloga, a očito je da ih ima mnogo, još uvijek nije dovoljno prepoznao HSU kao svoju stranku, a kada tome još dodamo i medijsku izoliranost u prethodnom razdoblju, kojoj smo bili stalno izloženi, ispada da u takvim okolnostima nije bilo teško strankom slična imena zbuniti naše glasače.

Dobiti 100 tisuća glasova i to pretvoriti u samo jedan mandat je doista frustrirajuće, jer je u nekim kombinacijama na ovim izborima za tri mandata bilo potrebno „samo“ 30-ak tisuća glasova.

Nitko dakle nije toliko skupo platio jedan jedini mandat, a koliko je to malo lako je usporediti sa najvećima koji su sa „samo“ sedam ili osam puta više glasova od HSU-a dobili čak 50 ili 60 puta više mandata. 13.742 glasa je težio svaki mandat HDZ-a, a 13.864 svaki mandat SDP-a, a za naš jedan jedini, ponavljam, čak 101.000, doista frustrirajuće.

Gledajući pak druge parametre samo su SDP, HDZ i HSU na ovim izborima imali više dobivenih glasova u odnosu na prethodne izbore 2003. Svi ostali su naime imali manje, neki čak i preko 40 %.

No sve je to nebitno kada se uzme u obzir njihova sadašnja pozicija pri eventualnom sudjelovanju u stvaranju vladajuće koalicije.

Predstoji nam dakle jedna doista temeljita analiza koja mora dati mnoge odgovore i temeljem koje ćemo svakako prići korijenitim promjenama u svakom segmentu funkcioniranja Stranke za koji se pokaže da nije bio u kvalitetnoj funkciji tijekom priprema i provedbe ovog izbornog procesa, a rezultati tih aktivnosti se svakako moraju vidjeti već na slijedećim lokalnim izborima koji će se održati za godinu i pol.

Mišljenja sam da ovih 100 tisuća glasova koje imamo danas i uz nastavak još kvalitetnijeg rada na terenu, doista mogu polučiti željeni rezultat i biti dobra priprema za slijedeće parlamentarne izbore.

Sukladno svemu navedenom, kao odgovorna osoba, osjetio sam potrebu iz moralnih razloga ponuditi Stranci svoj mandat na raspolaganje, o čemu će odlučivati naša Izborna skupština.


Objavljeno u 11:59

Komentari (54) • Isprintaj#

<< Arhiva >>

< studeni, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Prikaži/Sakrij komentare

O meni



Rođen 03.11.1940. u Zagrebu. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Magistar pravnih znanosti, u mirovini od 1994. godine. Od 1959. – 1978. radio u gospodarstvu. Od 1978. – 1989. radio u državnim organima na području ekonomskih odnosa sa inozemstvom. Od 1989. do umirovljenja radio u gospodarstvu. Predsjednik HSU od 2001. godine. Ponovno izabran za slijedeći četverogodišnji mandat na Skupštini održanoj 17.06.2005. godine.

HSU.hr

Web | Vodstvo | Sjedište | Povijest

Izbori 2007
Politički ciljevi
Gospodarski ciljevi
Interesni ciljevi
Izborni program

Program
Osnovna načela
Programski ciljevi
Politički ciljevi
Djelovanje političkom sistema
Razvoj demokratskih odnosa
Socijalna politika
Gospodarska politika
Položaj umirovljenika
Zdravstvena politika
Ostala pitanja

Korisni linkovi

GO HSU OSIJEK - Gradska organizacija HSU Osijek

Život s mirovinom - Digitalno izdanje besplatnog mjesečnika umirovljenika

HZMO - HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE

Sabor - HRVATSKI SABOR

Vlada- VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

HZZO - HRVATSKI ZAVOD ZA ZDRASTVENO OSIGURANJE

Statistika - DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU

NN - NARODNE NOVINE

MUH - MATICA UMIROVLJENIKA HRVATSKE

HPB Invest - Društvo za upravljanje Umirovljeničkim fondom

Ostali linkovi
Dnevnik.hr - Video news portal Nove TV
Blog.hr - Vodeći blog servis
Forum.hr | Monitor.hr