PREKINUTA SJEDNICA SKUPŠTINE DVD-a POŽEGA
[ # ]

POŽEGA

Burna rasprava održavala se sinoć na skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega. Naime, 143. redovita skupština navedenog društva bila je i izborna, na kojoj je društvo trebalo izabrati novo rukovodstvo.

Nakon što su izabrana radna tijela, Skupština je otpočela s radom tako da su pročitana sva izviješća koja su odlukom Skupštine i usvojena te je raspušteno staro rukovodstvo. Problem se dogodio kada je predsjednik Kandidacijskog povjerenstva dao prijedlog kandidata za nova tijela koja bi vodila društvo. Na skupštini se ustanovilo da je predsjednik Šimun Miletić kandidacijskoj komisiji dostavio različit prijedlog kandidata od onoga koji je usvojio Upravni odbor društva a predstavio ga kao prijedlog Upravnog odbora.
Image and video hosting by TinyPic
Osim što se prijedlog kandidata za izvršne funkcije u društvu razlikovao od onog koji je potvrđen na Upravnom odboru, on je pristigao suprotno članku 25. Statuta DVD-a i članku 14. Poslovnika o radu Skupštine, koji kaže da se prijedlog kandidata treba Kandidacijskom povjerenstvu treba dostaviti najmanje 15 dana prije održavanja Skupštine, što nije bilo slučaj. Nakon žustre rasprave u kojoj pojedinci nisu previše birali riječi i pokušaja da se izglasa predloženo rukovodstvo, uslijedila je 20-to minutna pauza nakon koje je Skupština ponovo pokušala iznaći rješenje cijele situacije. Jedini logičan prijedlog dao je Kristijan Perković, koji je predložio da se sjednica prekine i nastavi za tri tjedna kako bi se procedura oko izbora novog rukovodstva mogla ispoštivati, što je skupština potvrdila dvotrećinskom većinom.

DVD Požega slijedeća tri tjedna nema svoje rukovodstvo jer je starom izglasana razrješnica što znači da nema predsjednika, zapovjednika i ostalih članova nužnih za normalno funkcioniranje društva, niti je moguće plaćati račune, niti isplaćivati plaće zaposlenima jer za to nitko nije ovlašten. Do ponovne sjednice Skupštine DVD-a koja bi se trebala održati 29. ovog mjeseca, kada se treba izabrati novo rukovodstvo, Društvo je u svojevrsnom "vakumu", a da bi kandidature mogle biti pravovaljane treba ih dostaviti Kandidacijskom povjerenstvu najkasnije 14. travnja, dakle još šest dana.…. 034portal.hr

Image and video hosting by TinyPic

09.04.2017. ...10:46 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters