ODRŽANA 91. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD SVETA NEDELJA
[ # ]

SVETA NEDELJA
Piše: Damir Marenić

Svoju 91. godišnju skupštinu Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Nedelja održala je u već tradicionalnom restoranu Dvojka u Kerestincu. Odmah na početku predsjednik Marijo Švigir pozdravio je brojne goste iz nekoliko županija te susjedne Slovenije. Također među gostima bili su predsjednica Hrvatskog srca na državnoj razini gospođa Marija Anić-Ledinski, gradonačelnik Drago Prahin, dogradonačelnik Damir Halužan, dopredsjednica VZG-a Daniela Dekanić , tajnica VZG-a Petra Hus, zapovjednik VZG-a Nevenko Čižmešija, delegati vatrogasnih društava kako iz Hrvatske tako i iz susjedne Slovenije.
Image and video hosting by TinyPic
Iz izvješća koja su ocrtavala bogati rad društva u protekloj 2016. godini izdvojimo da je društvo bogatije za dva nova vozila od koje je Navalno vozilo vrijedno 2.5 milijuna kuna financirana sredstvima Grada Svete Nedelje te kombi vozilo koji je kupljen vlastitim sredstvima od Plive Zagreb. Uz redovne djelatnosti društvo je bilo aktivno u svim segmentima od najbitnijeg a to je operativno pa do druženja i natjecanja. Nakon što su sva podnesena izvješća jednoglasno prihvaćena data je razrješnica starom vodstvu te na prijedlog kandidacione komisije izabrano novo vodstvo. U novom četverogodišnjem mandatu društvo će voditi Damir Marenić kao predsjednik, Marija Kovačić- dopredsjednica, Petar Mikin – zapovjednik, Zvonimir Mikin- dozapovjednik, Dario Marenić- tajnik.
Image and video hosting by TinyPic
Naime do smjene u vodstvu društva je došlo zbog privatnih obveza dosadašnjeg predsjednika Marija Švigira, koji je vrlo uspješno vodio društvo 13 godina i kako su gosti u svom pozdravnom govoru istakli da je ljestvica za vođenje društva podignuta visoko. Također su prihvaćeni Plan rada i financijski plan za ovu godinu, a nakon toga su podijeljena priznanja i certifikati zaslužnim vatrogascima. Brončanom, medaljom nagrađen je Antonio Franković, za doprinos i napredak u vatrogastvu prigodnom Zahvalnicom nagrađeni su Petar i Zvonimir Mikin dok je Branko Šeketa primio Zahvalnicu za počasnog člana društva. Kako smo spomenuli na početku ovog članka da je društvo kupilo kombi vozilo tako je Skupština društva odlučila a po preporuci Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije da se dosadašnji kombi donira VZO Križ koji će to vozilo dati na raspolaganje jednom od društava te Zajednice. Na kraju nakon emotivnog govora Marija Švigira koji se zahvalio svima koji su ga pratili u ovih 13 godina društvo mu je u znak zahvale za rad uručili sat sa posvetom i tako mu se zahvalili na svemu dosadašnjemu.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

27.03.2017. ...18:44 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters