VATROGASCI BELOVARA ODRŽALI REDOVNU SKUPŠTINU
[ # ]

BELOVAR

Redovna 73. godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belovar održana je u subotu, 18. ožujka u vatrogasnom domu.

Uz sudjelovanje 25 predstavnika dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije i drugih gostiju i prijatelja Društva. Posebno dugi pljesak dobili su višegodišnji vatrogasni prijatelji DVD-a Cirkovljan iz Međimurske županije i DVD-a Deklešanec, mjesta pod Kalnikom iz Koprivničko - križevačke županije. U jezgrovitom izvještaju o radu za proteklu godinu rečeno je da je DVD Belovar nastavilo polučiti vrlo dobre rezultate u radu, koji su vidljivi u društvu posebno posljednjih nekoliko godina, a što ga svrstava po pokazanim aktivnostima u vrh, među prvih deset vatrogasnih društava VZGZ-a. Pri tome je istaknuto da je osposobljavanje članstva stalna zadaća, te je i ove godine traženi broj vatrogasaca dobrovoljaca završila osposobljavanja: „Spašavatelj pri tehničkim intervencijama“, „Specijalističku obuku spašavanja iz ruševina“, „Specijalnost radova na vodi“, „Specijalnost za aparate za zaštitu dišnih organa“, kao i za „rukovatelja motornom pilom“. Novi, mladi članovi Društva revni su polaznici osposobljavanja za zvanje vatrogasac i uspješno ga završavaju.Tijekom godine bilo je, na sreću, nekoliko manjih intervencija požara i to većinom na otvorenom što su članovi uspješno riješili, dok je veća aktivnost društva primjetna u stalnim ispumpavanjima i čišćenjima zamuljenih bunara po naseljima na sjeveroistočnom rubnom području Gradske četvrti Sesvete.
Image and video hosting by TinyPic
Belovarčani su posebno ponosni na rad s mladima, budućnost Društva, jer Društvo uz 76 članova ima i 44 člana djece i vatrogasne mladeži. Tako su protekle godine po prvi puta s pet ekipa mladih sudjelovali na kviz natjecanju VZGZ-a. Trud se isplatio jer su sve ekipe bile zadovoljavajuće dobro plasirane, a najmlađi u kategoriji od 6-10 godina osvojili su prvo mjesto, što je Društvu bila nagrada za višegodišnji nesebični trud u radu s djecom. Prvaci su postali Željko, Goran, Vito, Zvonimir, Marcel i još jedan Željko, a posebne pohvale su išle i na Ivanu Kašnar, voditeljicu spomenute ekipe. Zahvaljujući prvenstveno spomenutom rezultatu VZGZ-a je djeci i mladeži omogućila sedmodnevno besplatno ljetovanje u kampu Fažana, kao i u odmaralištu Crvenog križa u Novom Vinodolskom. Odličan rad s mladima kao i konstantan rast jednog tako brojčano malog Društva posebno su u svojim govorima istaknuli prisutni gosti: predstavnik VZGZ-a Ljudevit Ivatek, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i Gradske četvrti Sesvete, Zlata Trošelj, te izaslanik potpredsjednika Gradske Skupštine Davora Bernardića, Draženko Pandek.

Vodstvo DVD-a Belovar uputilo je posebnu zahvalu sponzorima koji su financijski i materijalno pomagali Društvo, te svim članovima Upravnog i Nadzornog odbora koji su uložili veliki dio svog slobodnog vremena kako bi Društvo moglo normalno funkcionirati i postizati sve bolje rezultate. Posebna je zahvala išla Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba na velikim financijskim sredstvima koja su uložili pri kupnji opreme, plaćanje računa te osobito darovanom novom VW kombi vozilu koje će zasigurno donijeti ovom društvu novi motiv i novi zamašnjak u svim budućim aktivnostima Društva, te uveliko pomoći kod prijevoza djece na natjecanja. Pri kraju Skupštine članovima društva su dodijeljena uvjerenja za obavljena osposobljavanja, a pojedincima laureatima dodijeljene su i spomenice za jubilarno članstvo, dok je za vatrogasca godine, internu nagradu DVD-a Belovar, izabrana voditeljica pobjedničke ekipe Ivana Kašnar. Skupština je završila tradicionalnom vatrogasnom zabavom u dobrom raspoloženju sve do ranih jutarnjih sati.…. sesvete danas

Image and video hosting by TinyPic

20.03.2017. ...20:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters