MIJO BRLEČIĆ I DALJE NA ČELU DVD-a DESNO TREBARJEVO
[ # ]

DESNO TREBARJEVO
Piše: Sandra Klarić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Desno Trebarjevo održalo je 18. ožujka u Spomen-domu „Braća Radić“ 89. redovnu izbornu sjednicu Skupštine a na njoj je ponovno za predsjednika izabran Mijo Brlečić.
Image and video hosting by TinyPic
Tradicija dobrovoljnog vatrogastva u Desnom Trebarjevu duga je 89 godina. Danas je to jedno od najtrofejnijih društava u Hrvatskoj s više od 130 članova, a kako ističe njegov stari – novi predsjednik, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić, nositelji su svih operativnih aktivnosti na području Općine Martinska Ves. Posebno je pohvalio veteranke, žensku B ekipu, državne prvakinje koje će se natjecati na Vatrogasnoj olimpijadi u srpnju u austrijskom Villachu. „Zadovoljni smo s članstvom, posebno s aktivnostima oko 40-ak djece i mladeži s kojima održavamo kontinuitet društva“, dodao je Brlečić napomenuvši kako to nije jednostavno budući da Trebarjevo ima manje od 300 stanovnika pa okupljaju članove i iz okolnih naselja. Vatrogasna društva danas dobro su opremljena i organizirana, a Desno Trebarjevo je upravo primjer jednog takvog društva, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je nazočio skupštini. “Moramo ulagati u vatrogastvo kao bi bili sigurni, jer vatrogasci štite ljude i imovinu, no osim toga su i nositelji svih aktivnosti i društvenog života u manjim sredinama” dodao je župan.
Image and video hosting by TinyPic
“Županija mora financijski pomagati manje sredine, pa tako pomažemo i Gornju Posavinu”, rekao je župan napomenuvši kako je Županijska uprava za ceste zajedno s Općinom Martinska Ves obnovila gotovo šest kilometara prometnica na području ove općine. Na potpori i razumijevanju županu su se zahvalili vatrogasci uručivši mu zahvalnicu „za izuzetne zasluge i doprinos na unaprjeđenju rada i djelovanja DVD-a Desno Trebarjevo“. Dodajmo kako su zahvalnice dodijeljene i ekipama koje su sudjelovale na državnom natjecanju dok je za počasnog člana proglašen Josip Plodinec.…. radio banovina

Image and video hosting by TinyPic

19.03.2017. ...11:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters