DODIJELJENA OPREMA VATROGASNIM POSTROJBAMA I GSS-u IZ HOLISTIC PROJEKTA
[ # ]

ŠIBENIK

U okviru projekta HOLISTIC, modela integralne zaštite od šumskih požara, šibensko kninski župan Goran Pauk uručio je danas 15 GPS uređaja i pet tableta javnim vatrogasnim postrojbama i GSS-u koji im omogućuju puno efikasnije djelovanje u slučaju šumskih požara. HOLISTIC je prekogranični projekt kojeg financira EU, a osim svih hrvatskih jadranskih županija, u njemu sudjeluju partneri iz Italije, Srbije, Slovenije, BIH, Albanije, Crne Gore i Grčke.
Image and video hosting by TinyPic
Cilj HOLISTIC projekta, koji je započeo u listopadu 2013. godine i traje do rujna ove godine je podržati održivo zajedničko upravljanje prirodnim resursima prevencijom šumskih požara i zaštitom javnih zgrada od posebnog značaja od potresa te podržati održivu uporabu biomase zaštitom vrijednih prirodnih resursa, istodobno razvijajući prekograničnu suradnju jadranskog područja, pojasnio je na primopredaji opreme župan Pauk. Od 9,36 milijuna eura koliko je vrijedan HOLISTIC projekt, Šibensko-kninska županija dobila je 441 tisuću eura, više nego što je bilo planirano u početku. - Zahvaljujući dobrom programu koje su zajednički odradile službe naše županije i županijska Razvojna agencija uspjeli smo proširiti svoj udio za više od 45 tisuća eura. Zbog toga od planiranih 5, uspjeli smo dobiti još 10 GPS uređaja pa 13 ide u vatrogasna vozila, a dva u vozila GSS-a. Isto tako, osim planiranog jednog, tablet su dobile sve županijske Javne vatrogasne postrojbe – rekao je župan.

U provedbi je i sustav videonadzora koji će biti postavljen na brdu Kamenar, prostoru DVD-a Dubravice i na Srimi te postavljanje automatskih protupožarnih panela u park šumi Šubićevac, skradinskom ulazu u NP Krka i na šetnici u Kanalu svetog Ante. - Riječ je o opremi kojom na vrlo sofisticiran način možemo pratiti i naša vozila čak i njihovo stanje što svakako omogućava lakšu koordinaciju akcija – kazao je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik…. šibenik.in

Image and video hosting by TinyPic

12.07.2016. ...15:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters