I DALJE U VRHU DRŽAVE, SLIJEDI LI OVE GODINE SAM VRH?
[ # ]

BIJELA GORICA

Natjecateljska ekipa DVD-a Bijela Gorica prošlu je natjecateljsku sezonu završila u samom vrhu države. Mnogi su im zaželjeli da ove godine postanju najbolji u državi.

Image and video hosting by TinyPic

Vatrogasni dom u Bijeloj Gorici bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Redovna skupština, mnoštvo prijatelja i štovatelja rada ovog vatrogasnog društva došlo je odati priznanje za veliki trud kojeg su članovi društva uložili u natjecateljskoj sezoni. Natjecateljska ekipa DVD-a Bijela Gorica prošle je godine 28 puta nastupila na natjecanjima diljem Lijepe naše. U pravilu su bili među prvih pet ekipa. O nastanku i radu društva tijekom prošle godine govorio je zapovjednik Andrej Hrust.

Društvo je osnovano 1968. godine u vremenu požara koji su harali ovim krajem. Društvo je radilo neprekidno svih ovih godina, uglavnom na preventivi, obrazovanju članova, razvijanju natjecateljskog duha i naravno opremanju. Danas je u društvu aktivan 41 član. Preventivne mjere poput pregleda hidranata su izvršene, tijekom prošle godine je kupljeno 10 novih radnih odijela za mlađu ekipu koja je također ponos društva.

Radi se o mladoj ekipi starosne dobi 13 do 17 godina, koja vrijedno radi i ima već jedan pehar u vitrinama, dok je starija ekipe prošle godine osvojila 38 pehara. Svaki deveti dan, pehar jedan. Svaka čast. Prošle godine se promijenilo krovište na domu te je u tu investiciju uloženo dosta novca, a uz vlastiti rad i novac, pripomogli su općina Marija Gorica, mjesni odbor Kraj Gornji i Vatrogasna zajednica Marija Gorica.
prigorski kaj

14.02.2011. ...19:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters