UNATOČ POTEŠKOĆAMA GODINU ZAVRŠILI USPJEŠNO
[ # ]

DONJA BATINA

DVD Donja Batina održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu. Govoreći o 2010. godini, predsjednik DVD-a Vlado Varga naglasio je kako je godina bila uspješna ali i teška zbog financijske situacije u drugoj polovici godine. No unatoč tome promijenili su stolariju na sali i ulaznim vratima, te kompletno uredili oštećenja zidova. Izvođač radova, firma Preis Super pri tome je donirala jedan PVC prozor vrijednosti 4.950 kuna. Također kod izgradnje spremišta tvrtka Plin Konjšćina besplatno je premjestila plinovod i brojilo, dok je preseljenje unutarnje mreže do mjernog mjesta donirao Dragutin Pavlin.

Uz ove aktivnosti batinski vatrogasci lani su upriličili i svečano otkrivanje i blagoslov kipa sv. Florijana ispred vatrogasnog doma. Loša finacijska situacija u gradu, koji je društvu jedini izvor financiranja, odrazio se potkraj prošle godine i na stanje u DVD-u te su radi pomanjkanja sredstava odjavili kombi vozilo za intervencije, a iskapčanje struje i telefona prebrodili su posudbom novaca od gradske Vatrogasne zajednice.

Što se tiče operative, zapovjednik DVD-a Donja Batia Zvonko Martinec na skupštini je izdvojio dvije intervencije; 11 članova društva uspješno je položilo tečaj za dočasnike; muška A ekipa postigla je dobar rezultat na natecanju u Paukovcu; a kako nije bilo dovoljno sredstava ženska natjecateljska ekipa lani je na žalost pauzirala s natjecanjima. Društvo je sudjelovalo i na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici. Na kraju skupštine, kojoj su nazočili i predstavnici grada Zlatara, te županijske i gradske Vatrogasne zajednice, izražena je želja da se u rad DVD-a Donja Batina uključi čim više mještana posebno zato jer se bliži 80. godišnjica društva
krtica

13.02.2011. ...10:12 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters