DJECA I MLADI DVD KLADARE - PRVA SKUPŠTINA
[ # ]

KLADARE
Piše: Barica Mihoković

Vatrogasci DVD Kladare, djeca od 6 do 12 godina i mladi 12 do 16 godina, u subotu 5. veljače 2011. održali su samostalnu Prvu godišnju skupštinu pripremljenu reprezentativno i “za pamćenje“, u novom vatrogasnom domu u Kladarama. Svečani skup vodila je Samanta Šubić predstavnica mladih. Na početku pozdravila je prepunu salu prisutnih i naglasila goste; predstavnika Općine Pitomača Marinka Barčana, predstavnika VZO Pitomača Nevena Milanovića, predsjednicu Udruge žena Kladare Ivku Mađar, predstavnike DVD-ova: V Črešnjevica, Vukosavljevica, Bektež, Turnašica, Virje, Ivanec i prisutne roditelje. Pročitala je Pravilnik o radu Savjeta vatrogasne mladeži HVZ i predstavila Josipa Nemeta predstavnika mladeži VPŽ, izrazila zahvalnost brojnim sponzorima.
Image and video hosting by TinyPic
Izvještaje o radu pojedinačno podnijeli su zapovjednici: Sandra Greguraš za djecu žensku 6 do 12 godina, Dorjan Matančić za mušku djecu 6 do 12 godina, Tajana Šokec za mladež žensku 12 do 16 godina i Mihael Šubić za mladež mušku 12 do 16 godina.Svi oni pobrojili su ostvarene rezultate svojih odjeljenja i podsjetili se kako su u 2010.osvojili 10 pehara, koje su izložili na stolu radnog predsjedništva. Majda Kodžaga iznijela je, a Skupština je usvojila, Plan rada za 2011. godinu. Sudjelovati će sa sva četiri odjeljenja na Općinskom natjecanju. Ne sumnjaju da će sudjelovati i na Županijskom natjecanju, koje je kvalifikacijsko. Vjeruju da će se kandidirati na Državno natjecanje vatrogasne mladeži u 2012. godini.

Namjeravaju sudjelovati na svim kupovima u 2011. godini.U Kladarama u 5 mjesecu očekuju 650 natjecatelja iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske na 13. Susretu mladeži R Hrvatske i Slovenije. Obje ekipe mladeži Ž i M očekuju da će i 2011. ljetovati u Vatrogasnom kampu u Fažani. Slijedila je video projekcija fotografija sa opisom iz kojeg se očitavala brojnost i kvaliteta djelovanja mladih vatrogasaca tokom cijele 2010. u podlozi popraćena veselom melodijom “Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može ……” .

Potom je Samanta, voditeljica protokola pozvala pred mikrofon “slatkicu” kako je rekla. Mateja Fras, voditeljica djece i mladeži DVD Kladare obradovana reakcijama u sali i odazivom gostiju rekla je: – Ovo je prvo samostalno održavanje godišnje skupštine djece i mladeži odvojeno od odraslih u Virovitičko-podravske županiji a i puno šire. Odrasli DVD Kladare održati će Skupštinu 12. ožujka 2011.

Prvu godišnju skupštinu moja je mladež organizirala sama. Osmislili su, bez učešća UO, protokol Skupštine, izabrali goste, prehranu, podvorbu i svega popratnog, uz moju malu pomoć. Zahvalna sam sponzorima i preporučam se da nas podrže u 2011. godini, jer nas očekuju pojačane aktivnosti. Djecu i mladež treniram od 2006. godine. Zajedno smo, uključujući i roditelje, prebrodili brojne teškoće. Godinama puno i naporno radimo, ali tek sada je došlo vrijeme i prvi puta javno ih pohvalim. Kad se djeci i mladeži pruže aktivnosti, koje njih zanimaju i kad se vjeruje u njih, oni to povjerenje opravdaju. Prvi puta pred svima priznajem da sam zadovoljna i ponosna na njih – rekla je Mateja, što je u dvorani izazvalo gromoglasan pljesak.
pročitaj više / read more

09.02.2011. ...16:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters