139.GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD HRŽENICA
[ # ]

HRŽENICA

Svoju 139.redovnu, izvještajnu sjednicu Skupštine održalo je DVD Hrženica u subotu 29. siječnja 2011.godine. Odmah na početku sve nazočne pozdravio je predsjednik Društva Josip Hižak a nakon toga intonirane su državna i vatrogasna himna te odana počast preminulim i poginulim hrvatskima vatrogascima.
Image and video hosting by TinyPic
Skupštini su nazočili brojni gosti među kojima je potrebno izdvojiti načelnika Općine Sveti Đurđ, profesora Marijana Lazara, tajnika i zamjenika županijskog zapovjednika te zapovjednika VZO Sveti Đurđ, Stjepana Kovačeka, predstavnike svih udruga iz Hrženice te predstavnike 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz sjeverozapadne hrvatske.

Iz Izvješća koje je podnio Zapovjednik Društva Stjepan Novak, vidljivo je da je usprkos recesiji 2010.g. bila i više nego radna, a obilovala je kako na interventnom, natjecateljskom tako i na preventivnom polju. Između ostalog u 2010. godini potrebno je spomenuti 8 intervencija vatrogasne postrojbe. Od toga dva požara (jedan požar gospodarskog objekta-štaglja i jedan požar dimnjaka), četiri ispumpavanja vode (dvije u Luki Ludbreškoj i dvije u Hrženici) te dva preventivna osiguranja događaja (osiguranje mlade mise u Svetom Đurđu i dežurstvo na groblju povodom dana Svih Svetih).

Također je potrebno izdvojiti i osposobljavanja za zvanja te specijalnost za gašenje požara raslinja i prijevoz helikopterom. Unatoč recesiji, značajan dio sredstava ostvaren od organizacije vatrogasnog natjecanja KUP DVD-a Hrženica utrošen je za nabavu vatrogasne opreme. Što se tiče natjecanja, DVD Hrženica je u 2010. godini zaista bio jedan od najaktivnijih Društava u Republici Hrvatskoj. Naši članovi su na natjecanjima sudjelovali sa šest natjecateljskih desetina te osvojili mnogobrojne nagrade i priznanja. Najveći uspjeh u 2010. Je zasigurno osvajanje drugog mjesta u ukupnom poretku KUP-a Hrvatske vatrogasne zajednice u muškoj seniorskoj kategoriji
.... pročitaj više / read more

02.02.2011. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters