KRAGUJEVAČKI VATROGASCI SPRIJEČILI KATASTROFU
[ # ]

KRAGUJEVAC

Zahvaljujući brzoj intervenciji kragujevačkih vatrogasaca, ali i njihovom visoko profesionalnom odnosu prema poslu sinoć je u Kragujevcu izbjegnuta katastrofa, jer je požar izbio na krovu trokatnice u čijem se prizemlju, u vanjskom dijelu, nalazi benzinska postaja, a u njenoj neposrednoj blizini i rezerveroari sa gorivom i tekučim naftnim plinom.
Image and video hosting by TinyPic
U tom požaru, koji je izbio nešto poslije 18 sati, najverovatnije zbog kvara na električnim instalacijama, nije bilo ozljeđenih, ali su potpuno izgorjele prostorije privatne televizije "IN" kao i kancelarije benzinske pumpe "Milija".

Uslijed požara na krovu tog objekta, vatrena stihija se spuštala prema prizemlju, a unutrašnjost zgrade se urušavala, ipak vatrogasci su uspjeli da spriječe širenje vatre na benzinsku postaju i rezervoare sa gorivom, i tako spasili naselje Bresnica od prave katastrofe.

Navodeći da je u gašenju požara sudjelovalo 45 vatrogasaca, sa sedam specijalnih vozila, zapovjednik Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac Nenad Milošević izjavio je da iz razloga predostrožnosti od sinoć kraj zgrade u kojoj je izbio požar, dežurala jedna vatrogasna ekipa.

Vatrogascima su sinoć sa cisternama sa vodom pomogli i radnici komunalnih poduzeća "Vodovd" i "Čistoća", a što je uzrok požara pokazaće istraga, jer nadležni još rade očevid.

Zgrada u kojoj je izbio požar nalazi se u ulici Ivana Cankara u kragujevačkom naselju Bresnica, a u vatrenoj stihiji potpuno se uzgorjele prostorije TV "IN", točnije televizijski studio površine stotinu kvadratnih metara, montažne jedinice i emisiona tehnika.
s-media

01.02.2011. ...18:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters