HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA DOBITNIK U KATEGORIJI INSTITUCIJE OD ŠIREG DRUŠTVENOG ZNAČAJA
[ # ]

SPLIT

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) dobitnik je glavnog ovogodišnjeg oskara humanosti "za dobročinstvo koje se živi" . U kategoriji institucije od šireg društvenog značaja nagrađena Hrvatska vatrogasna zajednica, koje joj je kasno sinoć dodijeljeno na svečanosti u splitskom hotelu Le Meridien Lav.

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić istaknuo je da mu je posebno drago što je priznanje dodijeljeno HGSS-u u godini u kojoj ta služba slavi 60. obljetnicu postojanja. "Sve što HGSS radi smatramo najnormalnijim jer nema ništa normalnije nego nekomu pomoći", kazao je.

To je četvrta godina da se u organizaciji Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije posredstvom njezine zaklade "Kap za slap" i utemeljitelja projekta "Dodir dobrote" splitskog Rotary kluba dodjeljuje to humanitarno priznanje. Ovogodišnja svečanost održana je pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i predsjednice vlade Jadranke Kosor.Predsjednik Mreže udruga Ante Raos istaknuo da je zaklada "Kap za slap" od utemeljenja 2007. dodijelila više od 2,5 milijuna kuna pomoći osobama s invaliditetom te da je u tom razdoblju nabavila ortopedska pomagala za 70 osoba.

Dosadašnji dobitnici oskara humanosti su izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić, pjevač Zlatan Stipišić Gibonni i kvizoman Robert Pauletić.Oskari humanosti dodijeljeni su i u devet kategorija. Priznanja su pripala Splitskoj banci u kategoriji finacijske institucije, Adris grupi u kategoriji hrvatske tvrtke u privatnom vlasništvu i lancu trgovina DM u kategoriji tvrtke u stranom vlasništvu.

U kategoriji sport nagrađena je zaklada "Vatreno srce" koju je utemeljila Hrvatska nogometna reprezentacija, u kategoriji tvrtke u državnom vlasništvu nagrađena je Hrvatska elektroprivreda, dok je u kategoriji institucije od šireg društvenog značaja nagrađena Hrvatska vatrogasna zajednica.

Splitskoj udruzi Most, koja deset godina akcijom "A di si ti" pomaže beskućnicima pripala je nagrada u kategoriji najbolji projekt, a u kategoriji školstvo i edukacija nagrađen je profesor Davor Belajić iz osnovne škole Sućidar za doprinos u odgoju učenika.
U kategoriji fizička osoba priznanje je dodijeljeno bivšem predsjedniku HVIDR-e Splitsko-dalmatinske županije Kristijanu Petricu za humanitarni angažman u pomoći djeci stradalnika rata i hrvatskim generalima haaškim optuženicima kao i za organizaciju humanitarnog koncerta u Spaladium areni čiji je prihod namjenjen stradalnicima potresa u Haitiju.

16.12.2010. ...14:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters